Al_Capone Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Cześć, miałem ostatnio cudowną okazję zrobienia kilku okrążeń Audi R8 4.2 FSI (manual) na torze. Zabawa przewspaniała. Jedna rzecz mnie zastanawiała, z jaką prędkością jechałem Byłem tak skupiony na jeździe, że widziałem tylko obrotomierz Najszybciej jechałem na 4ce tak do 4tys obr/min. Ma ktoś jakiekolwiek pojęcie jaki rząd wielkości? W moim 1.8TSI to jest chyba jakieś 160km/h ale nie miałem okazji sprawdzić po powrocie. Z góry dzięki!
Tzieland Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 z filmiku wychodzi, ze na 4 biegu i 6 tys. R8 ma 157 km/h, wiec ty musiales jechac duzo wolniej :gwizdanie:
eMeM Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 http://lmgtfy.com/?q=r8+gear+ratio IV bieg + 4000 obr/min = 104 - 105 km/h
Flyer Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 z filmiku wychodzi, ze na 4 biegu i 6 tys. R8 ma 157 km/h, wiec ty musiales jechac duzo wolniej :gwizdanie: na filmiku jest R-Tronic, a nie manual.
Al_Capone Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 Wielkie dzieki Swoja droga kawał ze mnie tępego ch. skoro nie pomyślałem, żeby znaleźć filmik Tor był mały (całość 1 mila) więc ok 100 też dobrze. Słabe było to, że to był tor na 2 i 3 bieg a kazali jeździć 3-4. Przyspieszeń więc nie było wiele większych niż w mojej czechosłowackiej audicy Ale zakręty bez porównania
Rekomendowane odpowiedzi