Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Nie działają głośniki przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam problem z przednimi głośnikami w moim avancie (nie działają głośniki w drzwiach przednich ani od strony pasażera ani od kierowcy).Rozebrałem konsole i moim oczom ukazały się dwie kostki iso,czarna zasilająca i pomarańczowa od głośników.Mój problem polega na tym że w tej pomarańczowej brakuje kabli,powinno być 8 na 4 głośniki a są tylko 4 na głośniki tył.Gdzie szukać tych kabli do głośników z przodu? zauważyłem ze z całej wiązki przewodów 4 idą do kostki iso a pozostałe do jakieś dziwnej złączki.Widać to na tej fotce:

zdjcie0122b.jpg

Opublikowano

Jak masz oryginalne radio to w pomarańczowej powinny być chyba tylko 2 kabelki. jakie masz radio?? Sprawdziłeś w ustawieniach radia czy nie masz przodu ściszonego?

Opublikowano

Radia nie mam oryginalnego.Ty jakieś firmy "Biedronka".Sprawdzałem i nic :confused4: to skoro w pomarańczowej mają być tylko kable pod 2 głośniki tył to gdzie szuka kabli od przednich??[br]Dopisany: 14 Październik 2010, 08:28_________________________________________________znalazłem dzisiaj jak grzebałem ucięty kawałek instalacji :( od czego są te kabelki????

zdjcie0124k.jpg

[br]Dopisany: 15 Październik 2010, 13:14_________________________________________________kolory kabelków:

2 niebiesko czarne

1 czerwono czarny

2 brązowe

1 żółty

1 brązowo biały

1 brązowo czarny