Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Problem z Licznikiem Pulsujące Podświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem. Wczesniej wszystko było ok, ale musiałem wyjąć licznik, a po zamontowaniu :

- na fis'ie są 2 kreski które dzielą go na 3 części (info radia i usterek/temp./ dane) zaraz pod dolna kreska pojawiła sie druga

- po włączeniu świateł pulsuje mi podświetlenie licznika i podswietlenie przycisków, a nawet radio - i chyba popaliły się niekture żaróweczki kiedy przeciemnie podswietlenie migotanie ustaje.

Nie wiem czy fis działa normlanie nie jezdziłem, ale test leci normlanie, pokazuje temperature otoczenia ale w danych (spalanie zasięg) same zera, jedynie czas pracy biegnie.

Mam wrażenie jak by nagle za duży prad leciał albo co.

Prosze o pomoc.

Opublikowano

Banalne pytanie kostki dobrze powciskałeś? Chodzi mi czy zabezpieczenia dobrze trzymają? Co do Fisa niestety ten typ tak ma. Fisy są delikatne nie lubią wysokich i niskich temp. A za badpixele (czt. nie swiecące linie) odpowiada niełączenie na taśmie między wyświetlaczem a licznikiem.

Opublikowano
  • Autor

kostki wkładałem ze 20 razy - bez zmian

nie mam ani jednego badpixla, tylko trzecia kreske, która pojawiła sie zaraz pod druga

Opublikowano

cześć, co mogę dodać do mojego opisu to to że komp nie działał w ogóle. Potem po odłączeniu/podłączeniu tych wtyczek na dole po stronie kierowcy (przy lewej nodze) wszystko wróciło do normy i jest już dobrze (do końca zimy 2009 i cała 2010 OK). Jedyne co to żaróweczki w podświetleniu licznika palą się często mimo, że te które wstawiam to oryginały niby ...

Moim zdaniem to 99,9% problem ze stykami, jednakże znaleźć ten właściwy ...

powodzenia - napisz jak się uda co zrobiłeś tak dla potomnych, wszakże te autka jeszcze przez dekadę spokojnie pojeżdżą (w moim mimo ponad 300tyś nie ma żadnej rdzy i chodzi jak zegarek + wykończenie materiałami jakich już nie ma).

Opublikowano
  • Autor

włączyłem na noc (automatyczny sytem samonapraw AUDITRONIC) :cool1: a dziś musiałem tylko powymieniać kilka przepalonych zaróweczek i wszystko hula.

Dzieki wszystkim za dobre chęci