Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wygięte mocowanie amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra moi mega rezacze, spece i wogóle cudotwórcy :przebiegly:

Jak to naprawić:

tein.jpg

:gwizdanie:

Opublikowano

Troche gimnastyki w imadle,a ten wachacz to prosty jest?

Opublikowano

odgiecie raczej nic nie da bo jak juz raz sie wygielo to bedzie caly czas sie wyginac

najlepiej to obciac i przyspawac dorobione mocowanie

albo kupic amorki :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

chlopcy... Naprawde teksty typu imadlo i prostujemy to ja w piaskownicy przerabialem... To jest amortyzator w Evo wiec prace ma ciezka...

Przespawanie mocowania - okej ale czy nie bedzie problemu z zawartoscia amora gaz/olej ?

kwestia naprostowania i podspawania wchodzi w gre - czy ktos z rezaczy forumowych to przerabial ?

Opublikowano

w terenówce akurat nie używałem tej metody do naprawy ale do wzmacniania amorów

1. prostujesz mocowanie

od dwójki ja robiłem

2. wycinasz z grubej stali coś takiego jak narysowałem CI na rysunku

3. spawasz to do mocowania które wyprostowałeś a do amora tylko "haftniesz" w dwóch punktach, przez co nie rozgrzewasz amora

amord.jpg

Opublikowano

Poziek chłopcy to u szewca gwożdzie prostują -a jak chcesz naprawiać takie rzeczy w takim aucie to może kup sobie dużego fiata

Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedz gniady, jest tak samo odlotowa jak twoj genialny pomysl z imadlem :kox:

Opublikowano

do tego aj aju rozrysowal to dorzucilbym jeszcze na boki, w sensie zeby powstalo drugie mocowanie takie jak dolne z otworami na srube

powinno wytrzymac troche :gwizdanie:

Opublikowano

na dół nie ma sensu bo śruby musiały by być inne

Opublikowano

Poziek nieważne czym wyprostować ważne jak wzmocnić a o tym nie napisałeś na początku- można tam gdzie Aja czerwona kreska wstawić naokoło sztabki o przekroju 1cm.dół 2cm.boki i spawać stopniowo tylko od zewnątrz czyli jedną spoine i do zimnej wody żeby nie nagrzać go .Druga sprawa ten pojedynczy heft co Aju pisał może zaszkodzić ponieważ on ma tylko trzymać a od drgań- wiadomo będą -może pęknąć w czasie dużego obciążenia a ścianka amortyzatora jest cienka i może dojść do rozszczelnienia i będzie sączył się olej.Napisze tak :jeżeli dwie grubości materiału pospawane ze sobą i poddane obciążeniu jeżeli spaw nie pęknie to pęknie cieńszy materiał[naderwie się] w tym przypadku amor.

Opublikowano

można to zrobić bez tego haftnięcia, ja w żadnej terenówce nie spotkałem się jeszcze z uszkodzenie amora przy tym hafcie ale wiadomo że np samurai czy gela zasadniczo inaczej jeździ niż takie evo

Opublikowano

Jeżeli dobrze pospawasz, odpowiedni głęboki przetop i i schłodzenie powolne, to spaw wytrzyma większe obciążenia od blachy :P

Opublikowano

No i co z tego że spaw wytrzyma -a co się podda? cienka ścianka amortyzatora a tego nie chcemy bo amor na złom, czytaj ze zrozumieniem to co napisałem na końcu JeriLee :tongue4:

Opublikowano

Mi sie wydaje, że te mocownie wygięło sie tyle i więcej już nie zmieni swojego kształtu.

Podczas prostowania może puścić ten spaw co trzyma amor i tą blachę, a wtedy to już klops. Jak sie uprzeć na naprawę to tylko powolne spawanie. Oj pójdzie trochę browarka w oczekiwaniu na stygnięcie spawów :gwizdanie:

Poziek przejedź sie czasem tym lancerem bo już jakaś roślinność rośnie Ci na wahaczach. Waha droga ale czasem trzeba :)[br]Dopisany: 17 Październik 2010, 11:48_________________________________________________

Mi sie wydaje, że te mocownie wygięło sie tyle i więcej już nie zmieni swojego kształtu.

Podczas prostowania może puścić ten spaw co trzyma amor i tą blachę, a wtedy to już klops. Jak sie uprzeć na naprawę to tylko powolne spawanie. Oj pójdzie trochę browarka w oczekiwaniu na stygnięcie spawów :gwizdanie:

Poziek przejedź sie czasem tym lancerem bo już jakaś roślinność rośnie Ci na wahaczach. Waha droga ale czasem trzeba :)

Ps. a jak wyglądają inne blachy amorów? Tez wygięte?

Opublikowano
  • Autor

to sie wygielo podczas wizyty w plenerze lotniska... ta trawa na wahaczu wlasnie dlatego tam jest :naughty::kox:

reszta amorow nienaruszona :good: dlatego tez chce ten naprawic zamist kupowac nowy zestaw za 5.5k :disgust:

Opublikowano

Jak naprawiaj to według mnie zakupić kontownik 1x1cm i przyspawać do tej blachy i będzie trzymac mocniej niż fabryka.

Trzeba tylko uważac zeby podczas prostowania tego mocownia nie oderwał sie amor bo z ponownym przyspawaniem może być kiepsko.

Opublikowano

Poziek ta cena co tam napisałeś za amory to "standard" czy jakieś "tjuning" ?

Opublikowano
  • Autor

tein mono flex :wink4:

[br]Dopisany: 17 Październik 2010, 21:32_________________________________________________znalazła się firma co to ogarnie w sensie rozbierze cały amor, podmieni spód i skręci wszystko

jutro będę znał wycenę :wink4:[br]Dopisany: 17 Październik 2010, 21:33_________________________________________________aju myślę, żeby zrobić tak z każdym amorem jak pokazałeś na rysunku :good: :good: :good:

Opublikowano
tein mono flex

fiu fiu :)

[br]Dopisany: 17 Październik 2010, 21:35_________________________________________________

aju myślę, żeby zrobić tak z każdym amorem jak pokazałeś na rysunku

ja tak robię w terenówkach, zresztą nie tylko ja i jestem zadowolony

Opublikowano
  • Autor

Tak też myślę...będę jechał w zielone na spokojnie :naughty: :naughty:

do tej pory nie wiem jak to się stało, nie czułem żadnego dołka tam...

sami zobaczcie:

od 1:55