Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błędna diagnoza ASO i reklamacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie dość nietypowe pytanie, może ktoś z Was znalazł się w podobnej sytuacji...

Otóż pare dni temu oddałem moje auto do serwius AUDI w Bułgarii z dwoma problemami:

1. Radio na postoju pobierało za dużo prądu z akumulatora.

2. Padło wspomaganie.

Problem numer 1. został rozwiązany, natomiast problem numer 2. - zdiagnozowano awarię pompy wspomagania - koszt wymiany z jakimiś drobnymi pierdołami około 800 zł :thumbdown:.

Oczywiście powiedziałem, że wspomaganie zrobię gdzie indziej... Zapłaciłem za sam punkt nr 1., dodatkowo skasowali mnie około 100zł za diagnozę problemu ze wspomaganiem... Tylko, że u innego mechanika powiedziano mi, że pompa jest sprawna i wymienili jedynie przewody... :notworthy:

Moje pytanie: Jak mnie skasowali za złą diagnozę to czy mam prawo się upominać o zwrot kasy??

Opublikowano

Wcześniej wyjeździsz te 100 zł niż dostaniesz zwrot kasy. Szkoda zachodu moim zdaniem i następnym razem omijać szerokim łukiem ten serwis.

Opublikowano
Moje pytanie: Jak mnie skasowali za złą diagnozę to czy mam prawo się upominać o zwrot kasy??

Z Twojego opisu wynika, że mieszkasz w Sofii, w Bułgarii, auto też było naprawiane w ASO Audi w Bułgarii.

To trochę ciężko coś Ci doradzić, bo ja osobiście nie znam bułgarskich przepisów prawnych dot. składania reklamacji. :)

W Polsce - bym nie odpuścił.

Opublikowano

W piątek i tak muszę do nich jechać jeszcze raz... Naprawili problem z radiem, ale multifunkcja na kierownicy przestała działać i kamera cofania... Oczywiście szpec przez telefon powiedział, że sprawdzą czy to ich wina... Już mi się to od początku nie podoba :/.