Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] CZUJNIK CIŚ PALIWA,REGULATOR CIŚ. CZY ZAWÓR ZWROTNY?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Krótko opisze mój problem.Rano jak jest bardzo wychłodzony po odpaleniu nie trzymie obrotów (brak ssania),przy ttym coś strzela w silniku. I tak przez ok 30 sec do 1 min(zależy jaka temp.na zewn.).

Wiem że już było na forum i przyczyn może być wiele ale m.in. wyczytałem że może to być :

-czujnik ciśnienia paliwa

-regulator ciśnienia paliwa

-zawór zwrotny paliwa.

W każdym przypadku koledzy podają jedną metodę aby sprawdzić to .

Przed odpaleniem zacisnąć(zagiąć) przewód odprowadzający paliwo przy listwie wtryskowej.

Moje pytanie brzmi :

-czy mowa jest o jednej częsci tylko róznie nazwanej,

-gdzie ta część (części)dokładnie się znajduje,

-który to jest ten przewód odprowadzający paliwo z listwy wtryskowej,jak go rozpoznać -one są dość grube i za bardzo nie wiem jak go zacisnąć .

Przepraszam z góry ,być może moje pytania są dość banalne dla was ale jestem laikiem w tych sprawach a mechanik rozkłada ręce więc może mi się uda samemu coś ustalić.

Dzięki

Opublikowano

Witam

"jestem laikiem w tych sprawach a mechanik rozkłada ręce " -zmień mechanika z pewnością zyska na tym auto.

Ale jak już koniecznie chcesz się czegoś nauczyć to skopiuj i wklej w okienko szukaj "regulator ciśnienia paliwa"

Zapewniam Cię że jest tam sporo ciekawego materiału ,a i przy okazji nauczysz się czegoś więcej .

Pozdrawiam

Ps."Przed odpaleniem zacisnąć(zagiąć) przewód odprowadzający paliwo przy listwie wtryskowej."

Odradzam ,jaka jest pewność że przewody paliwowe samochodu wytrzymają ciśnienie jakie podaje pompa ,bezpieczniej jest ściągnąć wężyk łączący kolektor ssący z regulatorem ciśnienia (podnosi ciśnienie o 0,5bara)Wężyk na czas próby zatkać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mstan ma rację. Regulator ciśnienia paliwa znajduje się na listwie wtryskowej. Odchodzi od niego cienki wężyk ciśnieniowy do przepustnicy. Regulator wyglada tak:

eO9d9.jpg