Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak ogrzewania ciąg dalszy....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KODY BŁEDÓW - Klimatyzacja Data 31.07.2010 Godzina 19:08:35

8D0820043H A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D65

1272 Silnik sterujacy klapy centralnej V70

zablokowany lub brak napiecia - BŁAD SPORADYCZNY

1274 Silnik sterujacy klapy przepływu powietrza-V71

zablokowany lub brak napiecia

1273 Silnik dmuchawy-V2

róznica dorególowania - BŁAD SPORADYCZNY

Wymieniłem silnik v70 i wraz nie leci ciepłe powietrze :( pomóżcie ...

Czy brak ciepłego powietrza jest zwiazany z tym silniczkiem od klapy centralnej ??

jak odłączyłem klimatronik i wyjałem silniczki te które są za panelem to ciepłe powietrze lecialo .... jak wymienilem te silniczki na sprawne podłączyłem wszystko to ciepłe powietrze nie leci ..... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 18:42_________________________________________________nikt nie pomoże ?:D

Opublikowano

poczekaj wieczorem wpadną fachowcy to może coś pomogą :wink4:

Opublikowano

ja miałem tak że mi klapa centralna wyleciała z prowadnicy i silnik chodził ale nie poruszał klapą i trzeba było wszystko demontować.zrób tak rozbierz cały środek aż zobaczysz klapę od zamykania powietrza na twarz,otwórz ją i tam dalej będzie klapa centralna.za steruj i zobaczysz czy się rusza

Opublikowano

Powiem tak, przechodzę to samo teraz i jeśli zdemontujesz silniczek od regulacji temp to podmuch powietrza ustawia tą klapę na ciepłe powietrze (lata luźno) jeśli założysz silniczek to jest on ustawiony zapewne w pozycji "zimne" i nawet po przeczyszczeniu nie reaguje. Jak u siebie wykręciłem silniczek był zdrowy i działał jak trzeba, okazuje się że nie ruszy puki nie wykona się adaptacji VAG-iem. Najprawdopodobniej rozstrojenie silniczków spowodowane było słabym akumulatorem, bo jak kupowałem auto był jeszcze oryginalny i nawet nie miał siły podtrzymać świateł a po podłączeniu pod prostownik tylko się gotował (zapalany na kabel). Myśle że tylko to było przyczyną niedziałającego klimatronika i niepotrzebnie to rozbierałem (chociaż nie jest to wiele roboty)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

pojade na vaga niech zrobią co trzeba i może zacznie to pier*** ogrzewanie działać ;][br]Dopisany: 20 Październik 2010, 20:37_________________________________________________jak się okazało nie tylko silniczki ale i nagrzewnica była do wyjeba** :) teraz ogrzewanie działa ;p

Opublikowano

u mnie sama wymiana silniczka pomogla :)