Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wymiana tłoczka w przednim lewym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Od pewnego czasu dobiegaja nieustanne piski z lewego przedniego kola,gdy wcisne hamulec jest cisza. Obstawiam ze jakims cudem piszcza mi klocki lub ocieraja sie o tarcze (klocki TRW/tarcze Mikoda),Udało mi się zdiagnozowac ze najprawdopodobniej tloczek nie cofia się do konca przy puszczonym hamulcu zwlaszcza ze ma element trzymajacy klocek ktory powinien byc odsuwany od tarczy. 2 miesiace temu przesmarowalem tloczek i byla cisza. Niestety piszczenie wrocilo. Czy ktos moglby mi powiedziec jak wyciagnac tloczek z przodu, celem wyczyszczenia i nasmarowania i ponowne wlazenie go do zacisku? Wystarczy wykrecic zacisk i popmowac hamulcem az sam tloczek wyjdzie? czy trzeba go jakos wykrecic?i jak z ponownym wlozeniem go. Pozdrawiam!

Opublikowano

Lepiej wyp...dol te klocki ja miałem w swoim aucie robiąc różne zabiegi cały czas piszczało po wymianie na inne klocki odrazu było OK.

Opublikowano

Lepiej wyp...dol te klocki ja miałem w swoim aucie robiąc różne zabiegi cały czas piszczało po wymianie na inne klocki odrazu było OK.

jak na Moderatora to calkiem niezle :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

tutaj nie sa winne klocki tylko zanieczyszczony zacisk i wytarty wewnętrzny uszczelniacz

rozbierz dokładnie wyczysc, poskaładaj i bedzie ok

Opublikowano

Typowe widzę zachowanie na forum :D ... wali coś w kole to wymień klocki ...

Najpierw upewnij się co jest zwalone ...a potem to napraw/ wymień .

Nie wymienia się tego czego nie trzeba !! Podstawowa zasada .

:blink:

Opublikowano

A ja Wam powiem, że to klocki nie pierwszy wypadek z klockami TRW no ale niech czyści napewno nie pogorszy sytuacji.

Opublikowano
  • Autor

klocki napewno sa ok bo gdyby byla to wina klockow to piszczaly by we wszystkich kolach bo mam trw lucasa, klocki dobre razem z okladzina antypiszczaca, powie mi ktos jak wyciagnac tłoczek i jak go pozniej złożyc? Bo z reszta nie ma problemu, bo i tak sie za to wezme ale wolalbym jak by ktos podpowiedzial zeby nie bylo tak ze wyciagne tloczek i d*pa zbita bo nie bede go umia wsadzic z powrotem.

Opublikowano

tloczek musisz wypompowac, rozbierz wszystko, wyczysc, wymien co potrzeba. Montaz jest troche klopotliwy. Napier zakladasz oslone gumowa na tloczek tak aby delikatnie wystawal ponad te strone ktora chowa sie w zacisku, nastepnie rant ktory jest na oslonie wkladasz w rowek ktory jest w zacisku i delikatnie obracasz aby dokladnie sie ulozyl i wciskasz tloczek. Potrzeba troche smaru do zaciskow hamulcowych, bedzie latwiej wszystko poskladac.