Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] AJM chip CS czy MT??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

UUU malo mi seria wyszla 120km 309Nm a na baku zrobie ok 800-900km!! Zapodaj wykresik :naughty:

Opublikowano

straszna bida :thumbdown:

spalanie ponad 10l to jest juz przegiecie prawie 2x

Opublikowano
  • Autor

A czy zrobili Ci logi i sprawdzili autko przed chipem??? Bo seria marna i to spalanie.... :kox:

Opublikowano

Kolego Cyberluk , coś napewno masz z autkiem nie tak , bo AJM nie trzymajacy serii to lipa i spalanie jak w PB. Co za firma że chipuje chore auto-dziwne.

Opublikowano

tez bym chcial wiedziec. Przecietna seria w AJM to 120-125KM i 300-320Nm....

Opublikowano
  • Autor

Kolega robil w VTG.....a to chyba dobra firma..?

Opublikowano

to chyba sie nie popisali tym razem :thumbdown:

Opublikowano

Kolego porób logi dynamiczne i wrzuć na forum to dla dobra Twojego autka, AJM dłubnięty na 130ps to śmiechy nie chip.

Opublikowano
  • Autor

Zdrowa seria to tak 145km 350Nm tyle wytrzymuje seryjna sprezarka..Mialem robic teraz ale...juz pisalem czemu nie bedzie ;(

Opublikowano

tukan wyrazaj sie precyzyjniej.... :P zdrowe auto po chipie to na luzie te parametry.... ale napewno nie w serii :bicz3:

Opublikowano
  • Autor

tukan wyrazaj sie precyzyjniej.... :P zdrowe auto po chipie to na luzie te parametry.... ale napewno nie w serii :bicz3:

To nie w seri 145 350 tylko chipem :naughty: E taka seria to by bylo cos :polew: a ja niezrobie teraz bo sprzeglo sprawdzane bylo i jest chude jak moj portfel bo tyle nie mam na chip+sprzeglo narazie.. :polew:
Opublikowano

No właśnie jutro będziemy myśleć. Zatankowałem do pełna i wyszło dokładnie 9.25 / 100. Komp wyliczył 9.1. Na trasie jak leciałem Lublin-Wawa średnie według kompa 5.1-5.2 jadąc pomiędzy 90-120. Co ciekawe - na nowym zbiorniku miałem 20km, jak podjechałem do MC. Stałem może z 5-7 minut. Średnie według kompa wzrosło z 8.1 do 8.4 ;) Tak wiem, komp się myli, ale u mnie wynik z poprzedniego zbiornika wyszedł w miarę OK. Autko nie dymi, zbiera się jak głupie. Zastanawia mnie jeszcze jedno - według dwóch innych liczników, trasa z pracy do domu to 27km. Dzisiaj mi wyszło 21km... Gdzie się podziało 6km?

PS. Auto przed chipem i przed zakupem było w serwisie Audi na oględzinach. Męczyli go 1.5 godziny i nie znaleźli nic specjalnego.

PS2. Mam automat ;)

Opublikowano
  • Autor

Aftomat czy nie serie powinno trzymac cos jest nie tak zrob logi dynamiczne tak jak koledzy radza....Orientuje sie ktos gdzie mozna znalesc ceny w pln sprzegla sachs race....do AJM...sory za OT :)

Opublikowano

A bo ja się znam na VAG'ach ;) Daj mi Mitsu, to ci z kompem zrobię wszystko, a tutaj... Ten samochód miał jeździć. Chłopaki w serwisie jako usterkę napisali pocący się zawór EGR. Może to z nim coś jest nie tak? Np się nie otwiera na wolnych? Albo za dużo się otwiera? Nie wiem, oddam auto, niech szukają, jak nie VTG, to do serwisu ;)

Opublikowano

tam EGR nie powoduje takich nieprawidlowosci. Wybierz sie na spocik, to cholpaki Ci zloguja autko

Opublikowano

Nowy rekord ;) Na nowym zbiorniku 50km przejechane i 11/100 ;)

Opublikowano

Może ci ciś FIS "fiksuje"? Były takie przypadki na forum.

Opublikowano

Może ci ciś FIS "fiksuje"? Były takie przypadki na forum.

FIS? Hm, strzałka z wskaźnika paliwa wędruje sobie dość raźnie, to nie tylko średnia wyliczona. Kto jest w okolicach Puławskiej-Poleczki, żeby się podpiąć i zobaczyć logi ;) Jak mi coś nie gra, to chory jestem ;)

Opublikowano

Pytaj w spocikach warszawskich