Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Mały sofcik u Witka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no jeszcze mam starego

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ladny wykresik!

U mnie w ASZ po samym modzie wg VAGa 0-100 7sek.

Dawka 65mg i 1.5 bara. W ASZ są ALki :>

Kat jeszcze siedzi ale niedlugo rausss

Opublikowano
  • Autor

mi juz mało. juz rozumiem dlaczego ludzie sie przesiadają na większe pojemności i turbo benzyny :naughty:

Opublikowano

mi juz mało. juz rozumiem dlaczego ludzie sie przesiadają na większe pojemności i turbo benzyny :naughty:

Dlatego kupiłem lekką lecz stabilną A3 z mocnym dieslem..póki nie zanosi sie na potomstwo.

Turbo benza tez Ci sie znudzi jak zobaczysz ile kosztuje sama przyjemność przyspieszania.. Lepszy but i sądze 120zł/100km :decayed:

Też swoją drogą wez pod uwage stosunek mocy do masy i moim zdaniem B6 AVF Avant mając 200ps+ dopiero jedzie żwawo.

Opublikowano

Dlatego kupiłem lekką lecz stabilną A3 z mocnym dieslem..póki nie zanosi sie na potomstwo.

Turbo benza tez Ci sie znudzi jak zobaczysz ile kosztuje sama przyjemność przyspieszania.. Lepszy but i sądze 120zł/100km :decayed:

Też swoją drogą wez pod uwage stosunek mocy do masy i moim zdaniem B6 AVF Avant mając 200ps+ dopiero jedzie żwawo.

hehe

nie strasz kolegi - może ma stację na właśność :wink4:

ale co zrobić, żeby był fun, trzeba portfel przetrzepać czasami ......

Opublikowano
  • Autor

tak jak Kamyk piszesz.

U mnie trochę spalanie poszło do góry ale jak opanuje kiedyś układ wtryskowy który chyba ma już troszkę dość to może trochę spadnie. Wszystko zresztą zależy jak mocno się wciska nogę :evil:

Ostatnio pyrkałem do Rzeszowa to spalił 6,1 a tak na codzień poniżej 8 nie schodzi.

Zresztą tak do końca na to nie patrzę. Ma zap... a nie żebym się spalaniem stresował.

Stacji niestety nie mam...

Kamyk masz prawie to samo co ja tylko niutków kilka mniej (~4)

Opublikowano

miro

4 niutki to doopa nie różnica

a spalanie, wiadomo że skoczy

jak ktoś chce latać, to normalne, że wiecznie z górki nie będzie

czasami trza depnąć, żeby auto poszło jak trza

a to wiadomo, co oznacza - wir się lekko włączy zawsze w zbiorniku

cudów nie ma - i tyle :)

Opublikowano
  • Autor

no ba. jak dojechałem z Wawy do P-ska to myśle kurde a ile mi to paliło wcześniej.... a później przestałem na to zwracać uwagę.

Teraz to bym jeszcze chciał coś dołożyć ale.... może później

Opublikowano

i słuszna koncepcja

jak śpiewała Violetta Villas - przyjdzie na to czas, na to czas, na to czas ...... :decayed:

Opublikowano

Niuty :kox: Witek ma rację napinacz hydrauliczny i tłumik drgań :good: ( mam u siebie i daje radę ) :gwizdanie:

Gdzieś pisłem Tobie o napinaczu chyba :mysli:

Opublikowano
  • Autor

no pisałeś :wink4:

a u siebie już masz rozumiem ten napinacz? jakies odczuwalne różnice ?

Opublikowano

no pisałeś :wink4:

a u siebie już masz rozumiem ten napinacz? jakies odczuwalne różnice ?

Tak , mam ..... co do odczucia to raczej aż tak nie da się wyczuć różnicy w czasie jazdy ( lub ja nie zauważyłem :embarrassed: ) , ale tak jak porównasz wykres z napinaczem i bez to przede wszystkim dołek jest znikomy lub go nie ma . Z tego co się dopytywałem to rozwiązanie jest bezpieczniejsze dla silnika ( rozrządu ) zalecane przy naszych rezaniach :kox:

Opublikowano
  • Autor

hmm pomyślimy a jak wygląda montaż. potrzeba jest jakaś przeróbka czy wsadzamy jak stary ?

Opublikowano

Chyba te 'stare typy' PD były na tej zasadzie? Rozrząd wtedy jest nieco droższy

Opublikowano

Miro trzeba dociąć osłonę rozrządu ( podciąć na tłumik drgań ) a reszta jest P&P , ja nie potrzebnie kupiłem gwintowniki ;( bo w bloku silnika miałem już nagwintowany otwór pod szpilkę mocującą rolkę ustalającą )

Bloki w silnikach AWX i AVF są takie same :> różnią się rodzajem napinacza i rolką ustalającą :good: [br]Dopisany: 22 Luty 2011, 22:53_________________________________________________

Chyba te 'stare typy' PD były na tej zasadzie? Rozrząd wtedy jest nieco droższy

Jedyne 200 zł ( koszt tłumika drgań ) bo reszta tzn - napinacz i rolka są w takich samych cenach ( TOM 77 :notworthy: ) [br]Dopisany: 22 Luty 2011, 22:55_________________________________________________Jednym słowem należy założyć rozrząd od AWX ( rolkę hydrauliczną , tłumik drgań, oraz rolkę ustalającą - prowadzącą ) :kox:

Opublikowano
  • Autor

łloki następnym rozrząd będzie old school. A miałem taki napinacz za grosze i sprzedałem szwagrowi do passka.

Opublikowano

łloki następnym rozrząd będzie old school. A miałem taki napinacz za grosze i sprzedałem szwagrowi do passka.

Spox :good: kupisz nowy i resztę gartów jak przyjdzie pora :naughty: