Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z uruchomieniem silnika - immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem a mianowicie zdjąłem zegary i odpiąłem te trzy wtyczki co idą to tych zegarów po ponownym podpięciu nie mogę odpalić samochodu ponieważ mruga kontrolka immobilajzera.Samochód stoi pod domem i co teraz robić?

PS.Chciałem dodać że kontrolka hamulca ręcznego tez przestała świecić.

Mam pytanie czy można ominąć jakoś ten immobilajzer?[br]Dopisany: 03 Październik 2007, 18:14 _________________________________________________I po problemie , pomogło odholowanie do mechanika i podpięcie pod kompa.

Opublikowano

Samo podpięcie nie pomaga, mógłyś zdradzić tajemnicę co mechanior kombinował? Chyba że to jego tajemnica.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie nie wiem co on tam kombinował bo wziął samochód na garaż i powiedział że to chwile potrwa i kazał mi wyjść (nie spodobało mi sie to bo nie lubię jak mi ktoś grzebie koło samochodu a ja nie wiem co, no ale co zrobić jak samochód nie odpalał ,zgodziłem sie i wyszedłem : kosztowało mnie to 100 zł )

• 1 rok później...
Opublikowano

pewnie pokasował ci błędy, i wystarczyło...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie vagiem w fabrycznych odpiął sterownik silnika poczekał pół minuty i podpiął spowrotem bo palił sie błąd sterownika pomogło na rok czasu i zaczyna znów sie odzywać w immobilizerze na kompie pokazuje za słaby sygnał z kluczyka ale w kluczyku to raczej nic sie nie moze stać trzeba bedzie chyba wywalić to immo i problem raz na zawsze zniknie bo porażka jest z tymi immobilizerami w b5 antenka w stacyjce też raczej w porzo elektronika sie starzeje i zaczyna robić psikusy.

• 3 lata później...
Opublikowano

temat powtórzył się po dwóch latach ,ale błąd inny na vagu wskazywał problem połączenia się kluczyka z immo, po zdjęciu fajery wyciągnięciu antenki od immo i przelutowaniu jej problem zniknął śmigam już rok i ani razu nie zdarzyło się żeby ta pieprzona pomarańczowa lampeczka, która narobiła mi tyle problemów 200km od domu nie zgasła, więc jestem zadowolony i nie mam już ochoty spychać mojej zielonej żabki z urwiska.