janSerce Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 To i ja podłączę się do tematu. Mam identyczny problem, jeśli silnik jest zimny to trzeba bardzo długo kręcić żeby odpalił. Już spory okres czasu walczę z tym problemem do tej pory "mechanicy" wymienili mi sondy, komputer, przepustnice, kable, świece, silniczek krokowy i kilka innych rzeczy... Po przeczytaniu tematu postanowiłem też odłączyć czujnik temp. wody, ten czteropinowy i o dziwo testuje już 3 dzień jak odpala... I ku mojemu zdziwieniu zawsze odpala od strzału tylko że strasznie się dusi, jak podłącze znowu czujnik to chodzi normalnie. i tu moja prośba do kolegów... Jaki kolor dobrać czujnika, bo są 3, jeśli się nie mylę . Sam też nie wiem jaki był standardowo...[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 10:37_________________________________________________Macie moze jakis pomysl na ten czujnik? dobrze by było żebyś znał nr swojego czujnika bo etka nie precyzuje dokładnie jaki to ma być, może to coś pomoże:
ardian6 Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Jeden z kolegów napisał o odpięciu akumulatora na około 20-30 minut.Ja tak zrobiłem i pomogło. A co do tego czujnika to też poprzedni właściciel chyba wymieniał i był jakiś nie ori-niebieski.Nikt nawet w Aso nie mogli mi podpowiedzieć jaki powinien być kolor. Zamontowałem zielony i jest ok. Ale tak na przyszłość chciałbym się zapytać czy ktoś wie jak dobrać kolor/rodzaj tego czujnika w takiej sytuacji?? Czy one się czymś różnią prócz kolorów??
cichy1989 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Gdzie w ADR znajduje się ten czujnik ciśnienia paliwa? Ja już wymieniłem przepustnice, świece, czujnik temp i pompe paliwa wtryski sprawdzone i dalej ciężko pali a jak już załapie to strasznie muli i gaśnie. a potem za którymś razem elegancko wskakuje na obroty ale znowu na początku ciężko jechać bo po naciśnięciu pedału gazu często zmuli i gaśnie. Po przełączeniu na gaz wszystko chodzi pięknie. Narazie myślę o tym czujniku jak też nie pomoże to co potem...?
Masa0511 Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam mam podobny problem rano jak odpalam ta aż trzepie silnikiem jakby chciał wyskoczyc jak dodaje gazu to strzela w kolektor az serce sciska po chodzi pare minut i spokoj chodzi pieknie jak jest cieplo to tego nie robi na kompie niema błędów przepustnica i silnik krokowy wyczyszczony co to moze byc?
Rekomendowane odpowiedzi