Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwna kostka a problemy z odbiorem radia nie ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

borykam sie jak wiekszosc z problemami z odbiorem z nie ori radia (alpina) auto z takim radiem kupilem glosniki graja all i przod i tyl

uzylem szukaczki szukalem czytalem wiem i sprawdzilem ze mam podpiete zasilanie wzmacniacza ) abelek niebieski z radia do bialo czarnego w instalacji... jednak dalej trzeszczy i kiepsko szuka wiec cos jest popsute pod lampka w bagazniku grzebalem jest tam baly balagan i wzmaka znalezc nie moge ale znalazlem nietypowa kosc przy przewodach przy radiu moje pytanie takie co to za kosc i przewody? moze cos mam nie tak ze kiepsko dziala?

gY8CA.jpg

gYiB9.jpg

Opublikowano

Na moje oko sa to chyba mini iso.

Opublikowano
  • Autor

Na moje oko sa to chyba mini iso.

hmm dzieki kolego ale do czego to? co za mini iso?

Opublikowano

Kolego też jestem laikiem w tych sprawach,ale może pomoże Ci mój post

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=156816.0

też borykam się z tym problemem i miałem podobny problem,więc postanowiłem wymienić radio na ori i po to są potrzebne te kostki mini iso.Akurat ta żółta,a do niebieskiej jeszcze nie doszedłem :)

Wzmacniacz jest przy podstawie anteny z takim czarnym plastikiem.

Opublikowano
:szukaj: o kostkach mini iso jest wszytko, łącznie z rozpiskami pinów, w google też widzę ciężko wpisać mini iso :thumbdown:
Opublikowano
  • Autor

:szukaj: o kostkach mini iso jest wszytko, łącznie z rozpiskami pinów, w google też widzę ciężko wpisać mini iso :thumbdown:

kolego aju :szukaj: szukalem na temat odbioru radia i czytalem a co do kosci nie wiedzialem ze to jest mini iso... czasami wystarczy umiejetnie odpowiedziec na pytanie takiemu koledze jak mi np: "To jest kosc mini iso sluzy do tego i do tego jesli chcesz wiedziec wiecej poszukaj pokrewnych tematow..."

Opublikowano

:drinks: ok

ale zrozum też że często przewijają się tu te same pytania a większość nawet nie chce zajrzeć w temat pod spodem :)

Opublikowano
  • Autor

aju :drinks: rozumiem i dlatego najpierw szukam... gdyby na tej kostce bylo napisane mini iso wpisal bym to wszedzie by jak najwiecej sie dowiedziec na ten temat a dopiero na koncu pisal nowego posta

Kolego też jestem laikiem w tych sprawach,ale może pomoże Ci mój post

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=156816.0

też borykam się z tym problemem i miałem podobny problem,więc postanowiłem wymienić radio na ori i po to są potrzebne te kostki mini iso.Akurat ta żółta,a do niebieskiej jeszcze nie doszedłem :)

Wzmacniacz jest przy podstawie anteny z takim czarnym plastikiem.

kolego albatros111 dzieki wielkie ale akurat hmm myslalem ze te cale miniiso jest powiazane jakos z odbiorem a sie okazuje ze nie glosniki mi wszystkie graja i jest good :cool1: tyle ze wg mnie radyjko czasem przerywa mimo ze mam podlaczony wzmacniacz antenowy pod radio... ale mam sajgon jakis w kabelkach i musze mocniej porezac :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego serdeczne teraz to dopiero mam zagadke bo zadnej przejsciowki nie mam kosci zielono-zolte mam nie podlaczone a wszystko gra :mysli: ciekawe tylko czy wzmak gra i czy zmieniarka kiedys byla skoro kosc jest :gwizdanie:

Witam, kostka żółto zielona jest od wzmacniacza i zmieniarki![br]Dopisany: 01 Listopad 2010, 21:02_________________________________________________a wzmacniacz, jeśli to NOKIA to jest w schowku, w bagażniku z lewej strony, to może ci troszke pomoże:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1549305&highlight=audi+nokia&sid=

Opublikowano

Też mnie to dziwi dlaczego wszystko ci gra skoro masz wzmaka nie podłączonego, sprawdzałeś w bagażniku czy jest tam wzmacniacz, może ktoś zrobił nową instalacje?

Opublikowano
  • Autor

Też mnie to dziwi dlaczego wszystko ci gra skoro masz wzmaka nie podłączonego, sprawdzałeś w bagażniku czy jest tam wzmacniacz, może ktoś zrobił nową instalacje?

wzmaka mam napewno w schowku z lewej w bagazniku... cos jest mocno namieszane w kosciach jak widac na fotkach ale gra ;) pewnie ktos przewody pociagnol... chyba :mysli:

Opublikowano

Masz instalacje pod nie ori radio,jezeli zamontujesz ori to wtedy jest potrzebna ta zolta kosc.

Opublikowano

ja też mam radio nie ori, poprzedniemu właścicielowi ktoś ori wytargał :thumbdown: i grał tylko przód więc tą żółtą kość musiałem przerabiać na czincz, żeby głośniki i ten śmieszny sub Nokia z tyłu wzbudzić.

Opublikowano
  • Autor

Ok wiec tak:

1. instalke do tylu mam napewno nie ori jakies dziwne kabelki podpiete normalnie...

2. co do odbioru radia zasilanie wzmaka mam ok - napiecie na przewodzie jest az pod antena...

3. sam kabel antenowy mam-mialem strasznie namotany przy antenie - jakies dziwne przerobki na zlaczke itp - wyrzucilem wszystko ladnie polaczylem i zaizolowalem.

4. czy w avancie antena radiowa jest taka malutka? moja ma z 20 cm

5. Nie wiem jeszcze czy wzmak w schowku jest podlaczony i dziala czy tylko tam sobie lezy :mysli:

Chyba tyle z moich zabaw i doswiadczen na chwile obecna...

Opublikowano

wzmak jest razem z subwooferem więc daj głośniej radio i posłuchaj czy coś dudni :naughty: w bagażniku.