Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zamek tylnej klapy avant- błedy VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni mam problem z otworzeniem tylnej klapy w avancie. Zamek nie reaguje w chwili przyciśnięcia przycisku na klapie. Otwieranie za pomocą pilota działa, więc siłownik jest ok . Co może być przyczyna takiego stanu rzeczy ?

Opublikowano

Miałem taka sytuacje ze mi tez nie działały klameczki ale po ich wyjecie okazało sie ze styki były strasznie pośniedziałe i jak je chcialem podczyścić to poprostu odpadły.... lut i wypuszczenie kabelków na krótko z mikroprzełączników załatwiło sprawe :good:

Opublikowano
  • Autor

Trzeba rwać tapicerkę klapy czy jakoś inaczej da radę podejść ?

Opublikowano

wiesz co nie wiem jak jest w b6 ale u mnie wyszly bez rozpinania tylko po bokach blaszki powkładalem.... poruszalem i powychodzily... ale jak sie boisz zeby nic nie polamac to lepiej wypiac osłone i wysunac listwe cala

Opublikowano
  • Autor

Zdjąłem tapicerkę, wykręciłem listwę i z zewnątrz wszystko wygląda ok. Światełka od podświetlenia tablicy działają, mikrostyk wygląda ok. Nie wiem, które piny w wtyczce są odpowiedzialne za otwarcie klapy więc na krótko nie mogłem sprawdzić. Co jeszcze sprawdzić ?

Opublikowano

witam kolego i jak rozwiazales problem?

mam podobny u mnie jak otwieram slychac ze silownik otwiera ale klapy nie otworze

[br]Dopisany: 31 Październik 2010, 20:56_________________________________________________ani z kluczyka zni z pilota nic nie dziala a od srodka nie wiem czy tapicerke mozna zdjac przy zamknietej klapie?

[br]Dopisany: 31 Październik 2010, 20:58_________________________________________________bo ja w elektronice laik jestem i to wszystko o tych mikro stykach to ciemna magia

Opublikowano
  • Autor

u mnie po wciśnięciu przycisku na klapie nic się nie dzieje ... tylko pilot otwiera klapę

Opublikowano

u mnie po wciśnięciu przycisku na klapie nic się nie dzieje ... tylko pilot otwiera klapę

skoro mowisz ze po zdjeciu i ogledzinach wszystko wyglada ok to nie wiem ja Ci pomoc... a kolego patrzyles moze miernikiem czy klamka sama w sobie dziala?? :przebiegly:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ech .... zamiast zacząć od vagowania to rwałem tapicerkę, wykręcałem listwę itp. dzisiaj z ciekawości się podłączyłem i było pełno błędów w module komfortu ... po ich wykasowaniu jak ręką odjął klapa działa. Jutro postaram się wkleić błędy, pytanie tylko skąd one się wzięły ?[br]Dopisany: 01 Listopad 2010, 21:05_________________________________________________Oto błędy:

Control Module Part Number: 8E0 959 433 BA

Component and/or Version: Komfortgerát TA7 1310

Software Coding: 07008

Work Shop Code: WSC 63251

Additional Info: 8E1959801B Tőrsteuer.FS BRM 0103

Additional Info: Steuergerát Beif. antwortet nicht

10 Faults Found:

01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)

49-10 - No Communications - Intermittent

01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)

01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)

01320 - Control Module for Climatronic (J255)

01336 - Data Bus for Comfort System

37-10 - Faulty - Intermittent

00956 - Key 2

35-10 - - - Intermittent

00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527)

00457 - Control Module for Network (J519)

49-10 - No Communications - Intermittent[br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 13:21_________________________________________________Dzisiaj popadało i problem powrócił... [br]Dopisany: 04 Listopad 2010, 07:03_________________________________________________Ręce juz mi opdają, po kilku dniach działania dzis pojechałem na myjkę. Po wyjeździe z myjki klapa już nie działa :angry: Albo to jakis zbieg okolicznosci albo zaczyna sie to sypac jak jest wilgotno. Macie jakieś pomysły ?

Opublikowano

Może gdzieś ci woda przez podszybie na moduł komfortu cieknie...ja bym zaczął od tego...

Opublikowano
  • Autor

Może gdzieś ci woda przez podszybie na moduł komfortu cieknie...ja bym zaczął od tego...

wczoraj na wszelki wypadek sprawdziłem moduł komfortu i jest suchutko. Po wykasowaniu błedów po jakimś czasie powracają te dwa:

Opublikowano

Koledzy miałem taki sam problem i rozwiązałem go :> Wszystko na temat tej klapy opisane jest w dziale: warsztat- zrób to sam; a następnie zakładka a4 b6/b7. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

To podaj linka, ktoś kto będzie szukał rozwiązania i trafi na ten wątek będzie miał ułatwioną sprawę. :wink4:

Ja mogę tylko napisać, że u mnie zaczęło działać. Postanowiłem się przyjrzeć połączeniu pomiędzy drzwiami a słupkiem. Przed wypięciem kostki z słupków odłączyłem akumulator. Na pierwszy rzut oka nie widać aby któryś z kabli był przerwany ( osłony od strony drzwi nie udało mi się ściągnąć więc dostęp był ograniczony). Popsikałem złącza kontaktem i organoleptycznie palcem sprawdziłem kable. Po złożeniu klapa działa. Nie wiem czy odłączenie zasilania czy też, któryś z kabli w drzwiach kierowcy pasażera nie ma styku i ruszanie nimi pomogło ...

Tutaj link do podobnego przypadku: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=170048.0

Opublikowano
  • Autor

W moim przypadku wymiana modułu komfortu załatwiła sprawę :)