Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypadek w UK (co zrobic, aby sie nie wrobic)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chcialbym poruszyc temat: KOLIZJI W UK, (kolizja z drugim pojazdem,auto UK & UK lub UK & PL lub PL & PL).

Prosze o wszelkie inormacje, jakie notatki trzeba sporzadzic i gdzie sie udac, itd.

Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

poszkodowany potrzebuje danych sprawcy - imie i nazwisko,numer polisy,nr rejestracja,kto jest wlascicielem auta, numer prawka itd, jak na miejscu kolizji lub wypadku jest policja to potrzebuje notatke policyjna, a jak jej nie ma to przyznanie sie sprawcy do winy i najlepiej jakiegos swiadka.

Opublikowano
  • Autor

poszkodowany potrzebuje danych sprawcy - imie i nazwisko,numer polisy,nr rejestracja,kto jest wlascicielem auta, numer prawka itd, jak na miejscu kolizji lub wypadku jest policja to potrzebuje notatke policyjna, a jak jej nie ma to przyznanie sie sprawcy do winy i najlepiej jakiegos swiadka.

Dziekki za odpowiedz lukasz. Sprawa jest prosta, ale tylko na papierze, ''notatke policyjna'' o jakiej notatace mowisz, z miejsca zdarzenie ale kto to sporzadza policja czy poszkodowany dla policji daje swoja notatke? a z tymi swiadkami to roznie bywa. pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Co do wypadku w UK to ważne jest tylko czy masz ubezpieczenie wykupione w UK czy w reszcie europy...

W przypadku ubezpieczenia UK to ubezpieczyciel rozwiązuje wszystkie problemy prawne...

Potrzeba tylko zaraz po stłuczce zadzwonić do ubezpieczenia i opowiedzieć co sie stało, oni często przysyłaja swojego człowieka który bada szkody i spisuje zeznania.

Policji nie trzeba wzywać tylkow sytuacji gdy nie ma poszkodowanych, jak są to Policja bezwzględnie.

W działania ubezpieczeniowych wystarczą dane drugiego kierowcy i swoje zeznania

Z doświadczenia wiem źe stłuczkami zajmują się wyspecjalizowane agencje prawnicze i chcą zedrzeć jak najwięcej ze sprawcy.

(miałem stłuczkę osobiście. Zdarzył się murzyn który nie widział czerwoneg... jak w niego przywaliłem to aż go odrzuciło (szkoda tylko auta bo to była piękna A3) po moim dzwonie bocznym - kupa złomu, ciekawe że u mnie tylko troche zderzak się posuł i najbardziej oberwała rejestracja. Murzyn wezłał policję, niby że to moja wina, tylko że policjani tylko go opier :rant: że dupe im zawraca jak rannych nie ma. Nie sprawdzali prawa jazdy, trzeźwości, interesowało ich tylko fakt posiadania polisy)

Także te stłuczki nie takie straszne. Firmy ubezpieczeniowe wszystko załatwiają i przy następnej polisie sobie to odpowiednio odbijają

:hi:

Opublikowano
  • Autor

A co w przypadku jak niema komu sie przyznac ?

Opublikowano

A co w przypadku jak niema komu sie przyznac ?

masz na mysli sytuacje, gdzie zastajesz auto rozwalone??

• 5 tygodni później...
Opublikowano

To tylko pozostaje rozliczenie z AC.