biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam niedawno podłączałem świecącą gałkę zmiany biegów i po zamontowaniu zauważyłem że nie świecą mi kontrolki na środkowym pulpicie nie świecą się przyciski od klimy i całej reszty. Co mogło się porzepalić porucz bezpieczników bo sprawdzałem i są ok. Podczas podłączania gałki raz stykłem + z - co mogło się przepalić i gdzie mogę to znaleźć? proszę o pomoc.
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 tylko bezpiecznik nic innego (nr.3), a odepnij podświetlanie gałki i zobacz czy wszystko wróci do normy
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 a jest możliwość wysłania mi schematu bezpieczników?
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 a jest możliwość wysłania mi schematu bezpieczników? oczywiście chcesz tu czy na mail??
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 Tylko że bezpieczniki sprawdzał mi kolega elektromechanik przyządem mówił mi że są ok ze przyczyny trzeba szukać gdzies głebiej i że to nie zrobi się w 10 minut to co może być tam jeszcze [br]Dopisany: 06 Listopad 2010, 10:40_________________________________________________możesz dac tu przyda się innym
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 Dziękuje przyda mi się to bardzo. A co do dalszego rozpoznania to co mogło pójść jeszcze nie tak i w czym może być problem jeśli nie z bezpiecznikiem?
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Dziękuje przyda mi się to bardzo. A co do dalszego rozpoznania to co mogło pójść jeszcze nie tak i w czym może być problem jeśli nie z bezpiecznikiem? szczerze to nic mi do głowy nie przychodzi, trzeba by pobadać miernikiem gdzie jest prąd a gdzie nie, czy dochodzi do podświetlania, wymień ten bezpiecznik nawet jak bedzie się wydawał ok
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 dobrze sprubuje jak nic sie nie będzie działo to będę musiał pojechać na warsztat
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 no niestety gdybyś był w warszawie bym ci poszukał bo akurat nudna sobota, odepnij gałkę i zmień bezpiecznik i zobacz co bedzie
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 hehe no jakbym mieszkał to bym skorzystał zmieniłem bezpiecznik i odłączyłem gałkę i nic będę chyba musiał znaleźć czas na pojechanie do warsztatu ale mam go zbyt mało bo przy gotowywuje się na misje do afganistanu.
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 no to pomysłów mi brak, chyba że to podświetlanie jest na jakimś przekaźniku który się zawiesił/ zepsuł
biahh11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 własnie mówili mi o jakimś przekazniku ale nie miał czasu zobaczyc wiadomo gdzie one się znajdują?
Góral.tz Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 chyba jedynie nad nogami kierowcy. ale jak to jest dokładnie nie wim takie info znalazłem "a) przekaznik 8 stykowy w skrzynce przekaznikow pod konsola ( duzy i czarny - jest tylko 1 ) , znalazlem go na glownej centralce wg. schematu odpowiada za zasilanie tych systemow aktualnie nie mam na podmiane. "
Rekomendowane odpowiedzi