Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pytanie o szyby w a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak sprawdzić czy auto ma oryginalne szyby ? Kody na nich powinny być takie same na wszystkich?

Oglądałem auto przednie boczne miały taki sam a tylne inny, szły parami tak ma być ?

Przednia miała znów zupełnie inny.

Może coś źle odczytuje ?Może mi ktoś na przykładzie pokazać jak patrzeć na te numery ?

Opublikowano

Jesli auto jest dla przykładu z 2004 roku to wszystkie szyby powinny byc z 04 badz 03, szyby zawsze sa z tego samego rocznika ewentualnie rok starsze. Jesli jakaś szyba jest nowsza 05, 06 lub wyzej to znaczy ze była wymieniana. Mozliwe ze auto miało kolizje badz szyba została zbita i wymieniona ale w takim wypadku właściciel powinien miec jakąś dokumentacje co dokładnie się stało. Jak ma każdą szybe inna to znaczy ze auto po konkretnych przejsciach :naughty:

Opublikowano

ja mam na szybach 03 a autko jest z 2004 roku jeśli na którejś z szyb jest znacznie niższy lub wyższy rocznik bądź wogóle go niema możesz byc pewien że szyba była wymieniana

Opublikowano

moje auto 02r i ma wszystkie szyby z 2002 roku

Opublikowano

ja mam na szybach 03 a autko jest z 2004 roku jeśli na którejś z szyb jest znacznie niższy lub wyższy rocznik bądź wogóle go niema możesz byc pewien że szyba była wymieniana

Z tym że jeśli nie ma rocznika na szybie i oznacza że szyba była wymieniana to się nie zgodzę. W początkach produkcji b6 2001 r. rok był nabijany tylko na przedniej i na tylnej szybie i jeszcze na małych trójkącikach na bocznych nie było

Opublikowano

Witam

Z tym że jeśli nie ma rocznika na szybie i oznacza że szyba była wymieniana to się nie zgodzę. W początkach produkcji b6 2001 r. rok był nabijany tylko na przedniej i na tylnej szybie i jeszcze na małych trójkącikach na bocznych nie było

zgadzam się z tą wypowiedzią ja też mam z 06.2001 , i mam tylko oznakowane tylną szybe , przednią i te tylne trójkątne rokiem 01 , w dzwiach przednich i tylnych niema, ale są te same numery na prawej i lewej stronie przednich dzwi , i inne numery tylnych z obu stron, firmy securite z logo Audi

Opublikowano

chce zauwazyć ze jeśli przednia szyba jest inna to niekoniecznie przez wypadek, na autostradzie bardzo łatwo dostać kamieniem a tym samym mieć pięknego pająka i szybe do wymiany :disgust:

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz, i dlatego jak mowiłem najlepiej takie cos udokumentować zdjęciem, zeby pozniej przy sprzedazy nikt nie sapał ze bity :naughty: cały przód skasowany :naughty:

Opublikowano

Na zachodzie nikt nie sapie w przypadku gdy na szybie jest inny nr lub firma,daltego za w wiekrzosci wszyscy maja ubezpieczenie na szyby i uderzenia kaminia w szybe to naturala rzecz.i szyba jest wymieniona na nowa,to poprostu normalka,ja juz wymienilem sobie przednia i tylna w okresie 2 miesiecy i mam to gdzies czy kiedys ktos bedzie sapal czy nie.Uwazam ze takie sytacje sie zdarzaja i w przypadku sprzedazy jesli nie ma innych oznak ze auto bylo walone nie powinno to nmiec zadnego wplywu.ale to moje zdanie.

Opublikowano

ja mam auto z lutego 2004. przednią,boczne przednie,boczne tylne mam date 2004, zaś tylną i trójkąciki 2003.

dodam tylko że daty (wytłoczone na plastikach) produkcji poszczególnych części oscylują w granicach od 10.2003 do 02.2004