matyss Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 witam.mam problem z pedalem hamulca a mianowicie chodzi mi o to, ze jak postoi ze 2dni (bez jazdy) to pozniej przed odpaleniem trzymam noge na hamulcu i on jest twardy,musze zaciagnac reczny, poniewaz auto sie toczy. Po odpaleniu auta hamulec jest normalny (miekki),takze podczas jazdy nic sie z nim nie dzieje. Czy jest to normalne czy cos jest nie tak? prosze o pomoc.
Dev Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 normalka nie ma powodu do zmartwien
dziadek Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 jak odpalisz i od razu pedał mięknie to ok a jak musisz dłużej poczekać to może być np pompa podciśnienia nieszczelna a dokładnie "węrzyk" który z niej wychodzi
matyss Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 wlasnie od razu mieknie i pozniej jest wszystko normalnie.jakies 2 miesiace temu kupilem auto i to jest moja pierwsza audica i wydalo mi sie to dziwne z tym hamulcem.dziekuje za odpowiedzi,pozdrawiam.
Weekendowy Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zauważ, że jak zgasisz auto i zacznie pompować hamulcem to będzie się on robił coraz twardszy i będzie brał coraz wyżej. Jak teraz uruchomisz silnik to hamulec momentalnie zrobi się miękki i wejdzie do tego momentu, gdzie zwykle bierze.
matyss Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 wiesz co tylko chodzi mi o to ze jak gasze auto to hamulec jest normalny (miekki) i pozniej nic nie pompuje po zgaszeniu auta.przychodze po 2 dniach i przed odpaleniem auta wciskam hamulec bez pompowania on jest twardy
Dev Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 wiesz co tylko chodzi mi o to ze jak gasze auto to hamulec jest normalny (miekki) i pozniej nic nie pompuje po zgaszeniu auta.przychodze po 2 dniach i przed odpaleniem auta wciskam hamulec bez pompowania on jest twardy dlatego ze masz wspomaganie podcisnieniowe które nie utrzyma sie w układzie przez taki czas
luis7 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Kolego miałem podobnie tyle, że u mnie już po paru godzinach postoju pedał był twardy a do tego po jakimś czasie był twardy podczas hamowania co nie było przyjemne . Po wielu próbach i kombinacjach okazało się że winę za powyższe ponosi guma ( nieszczelna ) łącząca przewody dostarczające podciśnienie do serwa która znajduje się na grodzi silnika ( na wysokości akumulatora )
Rekomendowane odpowiedzi