Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Samochód uderzony przez Autobus MZA w Wawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos może mi poradzić, co zrobić (jak rozmawiac z MZA) po kolizji : samochód zaparkowany pod blokiem został uderzony przez autobus (który od razu odjechał)

uszkodzony mocno mój zderzak, rozbita lewa tylna lampa,

czy ktoś wie jakie są ceny oryginalnych części, na 21- mam pojechac na zajezdnię i wyjaśniac sprawę.

Kolizję zgłosiłem na policję i oni połączenie telefoniczne przekierowali do MZA?????

jak ktos może mi coś podpowiedzieć proszę ewentualnie o telefon - jest w Assistanse A4.

dzięki

Opublikowano

Kolizję zgłosiłem na policję i oni połączenie telefoniczne przekierowali do MZA?????

Niezły numer, trzeba było iść na posterunek i zgłosić osobiście ucieczkę z miejsca zdarzenia.

Opublikowano

Do każdej kolizji stłuczki, czy nawet głupiego uszkodzenia mienia (w tym przypadku samochodu)

policja ma obowiązek przyjechać.

Po prostu spuścili cię.

Wal skargę na policję, a samochód oddaj do naprawy bezgotówkowej ( tylko patrz co ci zakładają).

Opublikowano
  • Autor

Wszystko ok, pojawiłem się wieczorem na zajeszdni zostały wykonane oględziny + zdjęcia, zjechał pracownik MZA ( wtym wypadku była to kobieta) podpisała oświadczenie i jestem dzisiaj umówiony w PZU (bo tam ma ubezpieczenie MZA)

dla zainteresowanych koszt w serwisie wymiany tylnej lampy + zderzak = ok 3000 pln (w tym wliczona robocizna)

ciekawe tylko jak wyceni to PZU ?

ale o tym następnym razem

pozdro :audi::a4fan::evil:[br]Dopisany: 15 Październik 2007, 09:41 _________________________________________________otrzymałem wycenę z PZU na 2000pln jednak jak zrobiłem oględziny w serwisie to wycena wyszła 4439 pln. i zaczyna sie jazda z PZU, jak ktoś mógłby mi cos podpowiedzieć to prosze o pomoc

Opublikowano

otrzymałem wycenę z PZU na 2000pln jednak jak zrobiłem oględziny w serwisie to wycena wyszła 4439 pln. i zaczyna sie jazda z PZU, jak ktoś mógłby mi cos podpowiedzieć to prosze o pomoc

Przykra sprawa z tym PZU

Jest w FAQ

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie wyszło na to że bezgotówkowo będę sie rozliczał przez "zaprzyjaźniony" zakład naprawczy.

Myślę że będzie to najkorzystniejsza opcja zarówno dla mnie jak i mojego autka ;) hehe

pozdro. :audi::a4fan::evil:[br]Dopisany: 18 Październik 2007, 11:31 _________________________________________________jak mówiłem tak zrobiłem ;)

jednak nie koniec problemów z PZU, po złożeniu przeze mnie oświadczenia że będę sie rozliczał bezgotówkowo i naprawiał samochód w serwisie (co prawda SEATA - ale serwis zaufany) przyjęto to do wiadomości w PZU i zaakceptowano, jednak.... po kilku dniach zapukał do drzwi listonosz i powiedział że ma przesyłkę pieniężną z odszkodowaniem, a w związku z tym iż w domu była opiekunka mojego syna przyjęła pieniądze i pokwitowała..... qtwa :rant:..... kwota jaka mi PZU przesłało to kwota netto (bez VAT) z wyceny której nie zaakceptowałem (chyba myśleli że sobie daruję i sprawa będzie załatwiona)

Postanowiłem więc zadzwonić do osoby która zajmowała się prowadzeniem tej sprawy w PZU i pani głosem zdziwienia powiedziała "o jej nie zauważyłam że jest oświadczenie" (całe szczęście że najpierw wysłałem je faksem poświadczonym notarialnie - bo kto wie mogło by zaginać), oczywiście pierwsze słowa to że moja wina bo za późno dostarczyłem itp.., ale jak się zorientowała że "nie ze mną te numery..." to zmiękła i zaczęła przepraszać za pomyłkę, ostatecznie ustaliliśmy że jak serwis złoży faktury to PZU zapłaci różnicę od kwoty która mi wysłali,

niby wszystko ok. :mysli: ale od razu pojawiło się w mojej głowie pytanie :kwasny: a jak później się wyprą i będę musiał pokrywać sam całe koszty ? więc postanowiłem się zabezpieczyć i do osób które miały kontakt z moją sprawą w PZU wysłałem email (z potwierdzeniem otrzymania i odczytania) opisując zaistniałą sytuację, powołując sie jednocześnie na przeprowadzone rozmowy,

hmm za kilka dni faktura powędruje do PZU - zobaczymy co z tego wyniknie :bicz:

pozdro :audi::a4fan::evil:

Opublikowano

Bardzo dobrze zę trzymasz ich krótko inaczej to chcą wycackać każdego naiwnego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

faktura za naprawę poszła do PZU, i jak na razie bezproblemowo, nie zgłaszali żadnych zastrzeżeń, samochód zrobiony zgodnie ze standardami :th: więc mam nadzieję że temat zamknięty

pozdro :audi::a4fan::evil: