Darek V6 Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Witam jest to związane z elektryką więc daje do tego działu. Chciałbym sie dowiedzieć czy da rade rozebrać przednie lampy zespolone Valeo,są troche zakurzone wewnątrz i chciałbym je wyczyścić zeby wyglądały ok. Moze ktoś z was je rozbierał i wie jak to zrobić?? Prosze o rady, Pozdrawiam Co ma wspólnego czyszczenie lampy z elektryką? [spedyt]
KICHOL Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Z tego co wiem to te lampki są nierozbieralne...podobno są magicy którzy wycinają szkła lampek na gorąco a potem je wklejają na sylikon. Ale ja takich jeszcze nie spotkałem. Mowa tu oczywiście o lampach po lifcie.
Darek V6 Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 Z tego co wiem to te lampki są nierozbieralne...podobno są magicy którzy wycinają szkła lampek na gorąco a potem je wklejają na sylikon. Ale ja takich jeszcze nie spotkałem. Mowa tu oczywiście o lampach po lifcie. Tak jak je kiedys ogladałem to właśnie widziałem ze nieidzie ich rozebrać Niewiem jak je mam wyczyścić od środka,moze ktoś ma jakiś pomysł???
KrzyHo Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Gdzieś na forum czytałem, że ktoś wziął i nagrzewnicą podgrzał miejsce klejenia klosza z obudową i rozkleił je. Może da rade a jak nie to chyba zostanie wyjęcie soczewki (bo jak zespolone to chyba po II lifcie są i mają soczewkę) i przez mały otworek po niej starać się oczyścić lampę. Możesz spróbować rozkleić lampę i później ją skleić po wyczyszczeniu, ale musisz to zrobić bardzo starannie. Pamiętaj że robisz to na własną odpowiedzialność i obyś nie miał pretensji że ktoś ci źle powiedział. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi