Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Fajki świec żarowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wymieniał ktoś z Was fajki świec żarowych i czy jest taka możliwość? Pytam bo w moim aucie są strasznie zniszczone tzn popękane i zastanawiam się nad wymianą. Czy wymiana wiąże się z obcięciem starych fajek i zlutowania kabelków czy jest jakieś inne rozwiązanie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja jedną wymieniałem to obciąłem jakieś 20 cm od świeczki, skręciłem solidnie kable a następnie zalutowałem. Fajki na wymianę kupiłem na allegro od angola z całą kompletną wiązką silnika za 50 zeta ;).

Opublikowano

ja wymieniałem rok temu koszt 1 szt to 31 zł ( jest z bardzo długim kablem)

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedz. Fajki świec już załatwione i będę wymieniał. Wiktor nasze auta mogły by sobie łapę podać jak by je miały :kox: .

Opublikowano

Panowie jedno pytanie czy popękane fajki mogą mieć coś wspólnego z odpaleniem auta?bo u mnie są popękane i rano słabo mi pali?kręcić kręci ale nie chce załapać od razu dopiero po kilku sekundach zalapie,a jak jest ciepły to dobrze zapali :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Przy obecnych temperaturach świece nie mają dużego znaczenia przy odpalaniu rano. Jeśli świece masz dobre i kąt wtrysku dobrze ustawiony to możesz spróbować na początek sprawdzić czy dobrze fajki siedzą i ewentualnie możesz spróbować owinąć je szkotem. Jak się poprawi to fajki mogły dobrze nie łączyć.

Opublikowano

świece są dobre sprawdzałem z tym że jedna fajka jest całkiem skruszona jest aby sama wtyczka czy mam to owinąć taśmą izolacyjną?a może paliwo spływa?bo jak postoi kilka godzin to są takie objawy.

Opublikowano
  • Autor

Tak, możesz owinąć taśmą izolacyjną, ale jeśli fajka jest całkiem rozwalona to ją wymień. Jeśli to tylko jedna fajka i świece masz dobre, kąt wtrysku też to możesz spróbować dociągnąć przewody wysokiego ciśnienia przy pompie i wtryskach. Miałem tak kiedyś, że im dłużej auto stało tym dłużej musiałem kręcić i po dokręceniu przewodów było ok.

Opublikowano

ok sprawdzę chociaż nie wiem czy to dobry strzał bo dzisiaj jak opalił brejdak to trzęsło silnikiem i dymił na czarno :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jak trzęsło i dymił to wskazuje na świece, lub któryś przewód świec nie łączy.

Opublikowano

Witam

Panowie mam takie pytanko. Chodzi mi o czas pracy swiec ,rano przy zimnym silniku potrzebują około 15 sekund aby kontrolka (spiralka) zgasła nie co ktotszy czas podgrzewania jest przy przejechaniu około 8 km i temperatury cieczy około 80 stopni. Latem chyba tego problemu nie było , czy swieczki do wymiany??

Przy samym rozruchu zimnego skok obrotów do 1800 (jak bym z nogą na gazie odpalał) po chwili spadek do 1100, i oczywiscie czarny dym.

Pozdrawiam

Opublikowano

zapnij VAG'a - jest cos nie tak- długo swiecaca kontrolka informuje o dolegliwości... nie koniecznie wina swiec. TDI ma tak potężne ciśnienie sprezania ze odpali bez swiec po kilku obr.wałem - przy sprawnej kondycji komór spalania i bardzo niskiej temp.na zewnątrz.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam Pytanko. Gdzie Takie Fajki idzie kupić? tylko Servis? Czy da rade z innego auta może coś podlożyć ?Na allegro nic nie znalazlem,tylko z cala wiazka ;/ W moim autku jedna jest zniszczona całkowicie :disgust: