Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Cykliczne drgania, wibracje nadwozia przy stałej prędkości.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, i znowu problem z moim autkiem :( Mam dragania auta przy prędkości powyżej 120km/h jest to bardzo dziwne, ponieważ drgania te przy stałej prędkości np. około 135km/h pojawiają się i zniakają są takie jak amplituda, zdecydowanie odczuwalne na siedzisku i dużo mniej na kierownicy ale są, nie są to takie drgania jak źle wyważone koła, wydaje mi się, iż nie pochodzą od układu jezdnego są one raczej w płaszczyźnie pionowej.

(koła i opony wykluczam - wyważone i opony prawie nowe). Zdecydowanie to się ujawnia jak autko jest dobrze dogrzane np z dłuższej trasy. Co jeszcze: jak jadę np 120km/h i zaczynam przyspieszać to dragnia są cały czas podczas przyspieszania, dopiero jak osiągnę jakąś stałą prędkość to znikaja i pojawiają się. Zaobserwowałem też jak autko dobrze dogrzane delikatne drgania na postoju wyczuwalne zdecydowanie na siedzisku. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Proszę o pomoc.

ps. jeszcze czasami jak gaszę autko to delikatnie zatrzęsie nadwoziem, zdarza się to naprawdę bardzo rzadko ale coś takiego też zaobserwawłem.[br]Dopisany: 14 Październik 2007, 20:46 _________________________________________________witam sprawdziłem autko vagiem, brak jakichkolwiek błędów, zapłon ok. Jeszcze pytanko czy ktoś wymieniał w B6 poduszki pod silnikiem ew. elastyczny łącznik wydechu? jeśli tak to po jakim okresie i przebiegu? u mnie podzuszki są takie z czujnikiem gumowo-olejowe, skłaniam się coraz bardziej w kierunku poduszek pod silnikiem, wizualnie wyglądaja ok. ( trochę drogie aby eksperymentować)

Opublikowano

moze to dwumas :(

albo jakas poduszka

Opublikowano

w V6 dwumas?

Opublikowano
w V6 dwumas?

właśnie, czy w 2.5 tdi jest koło dwumasowe,

proszę znawców tematu o wypowiedz.

Opublikowano
w V6 dwumas?

właśnie, czy w 2.5 tdi jest koło dwumasowe,

proszę znawców tematu o wypowiedz.

tak

[br]Dopisany: 19 Październik 2007, 14:03 _________________________________________________http://www.deravant.com/downloads/pdf/audi_a4-8e_2.5tdi_132kw_6g_avant_quattro.pdf

http://www.deravant.com/downloads/pdf/audi_a4-8e_2.5tdi_120kw_6g_avant.pdf

starszy :

http://www.audi.de/etc/medialib/cms4imp/audi2/product/datasheets/a4/avant.Par.0008.File.pdf

zweimassen-schwungrad - dwumas :) ZMS w skrócie...

Opublikowano

na 100% to koło dwumasowe, szwgier ma takie same objawy w VW T5 1.9 TDI- powiedzieli w serwisie ze wymienią to koło w ramach gwarancji pod warunkiem ze sprzęgło nie będzie podpalone. Ale jaki to ma związek to niewiem. :mysli: