Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wyciek płynu chłodniczego!! Zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni borykam się z problemem wyciekającego płynu chłodniczego. Kilka dni temu będąc na wyjeździe u rodzinki postawiłem auto jedna strona wyżej drugą niżej ku mojemu zdziwieniu zauważyłem że z lewej strony samochodu coś lekko pokapuje, był to płyn chłodniczy dałem sobie spółkuj i nie ruszałem tego. Lecz od kilku dni problem narasta, do takiego stopnia ze teraz płyn ucieka mi momentalnie a jedyne co mi sie udało zauważyć pod maską to to ze wygląda na to że ucieka on gdzieś z pod chłodnicy. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to może być. zał. zdjęcia.

SAM_2496.jpg

SAM_2497.jpg

Opublikowano

Zdejmij kratkę i zobacz czy korek spustowy od chłodnicy jest zakręcony

Opublikowano

Niewiem czy dobrze patrzyłem ale z tego co widziałem to korek jest suchy i dokręcony. Z teego co mi się wydaje to wyciek jest gdzieś z lewej strony, patrząc z tej perspektywy gdy my stoimy na wprost maski.

SAM_2507.jpg

Aha i jeszcze jedno wyciek nasila sie podczas jazdy samochodem podczas gdy sie gdzieś zatrzymam mocno kapie i po jakis 20min ustaje. chłodnica jest sucha wygląda to jak by ciekło z pod niej.

lepsza jakość

SAM_2509.jpg

Opublikowano

chyba będziesz musiał wejść pod spód i zobaczyć co to bo równie dobrze może być to wąż lub pompa wodna

Opublikowano

Niewiem czy dobrze patrzyłem ale z tego co widziałem to korek jest suchy i dokręcony. Z teego co mi się wydaje to wyciek jest gdzieś z lewej strony, patrząc z tej perspektywy gdy my stoimy na wprost maski.

SAM_2507.jpgwitam moze jest małe pekniecie na łaczeniu chłodnicy ja bynajmniej tak miałem

Aha i jeszcze jedno wyciek nasila sie podczas jazdy samochodem podczas gdy sie gdzieś zatrzymam mocno kapie i po jakis 20min ustaje. chłodnica jest sucha wygląda to jak by ciekło z pod niej.

lepsza jakość

SAM_2509.jpg

Opublikowano

Temat można usunąć. Problem rozwiązany chłodnica poszła do wymiany. :)

Opublikowano

Temat można usunąć. Problem rozwiązany chłodnica poszła do wymiany. :)

Właśnie miałem pisać że może chłodnica poszła. Brat w b5 1.6 miał to samo.

Zalej nowym płynem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...