Adikoss Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam od kilku dni borykam się z problemem wyciekającego płynu chłodniczego. Kilka dni temu będąc na wyjeździe u rodzinki postawiłem auto jedna strona wyżej drugą niżej ku mojemu zdziwieniu zauważyłem że z lewej strony samochodu coś lekko pokapuje, był to płyn chłodniczy dałem sobie spółkuj i nie ruszałem tego. Lecz od kilku dni problem narasta, do takiego stopnia ze teraz płyn ucieka mi momentalnie a jedyne co mi sie udało zauważyć pod maską to to ze wygląda na to że ucieka on gdzieś z pod chłodnicy. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to może być. zał. zdjęcia.
chudineze Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zdejmij kratkę i zobacz czy korek spustowy od chłodnicy jest zakręcony
Adikoss Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Niewiem czy dobrze patrzyłem ale z tego co widziałem to korek jest suchy i dokręcony. Z teego co mi się wydaje to wyciek jest gdzieś z lewej strony, patrząc z tej perspektywy gdy my stoimy na wprost maski. Aha i jeszcze jedno wyciek nasila sie podczas jazdy samochodem podczas gdy sie gdzieś zatrzymam mocno kapie i po jakis 20min ustaje. chłodnica jest sucha wygląda to jak by ciekło z pod niej. lepsza jakość
chudineze Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 chyba będziesz musiał wejść pod spód i zobaczyć co to bo równie dobrze może być to wąż lub pompa wodna
f1mlody Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Niewiem czy dobrze patrzyłem ale z tego co widziałem to korek jest suchy i dokręcony. Z teego co mi się wydaje to wyciek jest gdzieś z lewej strony, patrząc z tej perspektywy gdy my stoimy na wprost maski. witam moze jest małe pekniecie na łaczeniu chłodnicy ja bynajmniej tak miałem Aha i jeszcze jedno wyciek nasila sie podczas jazdy samochodem podczas gdy sie gdzieś zatrzymam mocno kapie i po jakis 20min ustaje. chłodnica jest sucha wygląda to jak by ciekło z pod niej. lepsza jakość
Adikoss Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Temat można usunąć. Problem rozwiązany chłodnica poszła do wymiany.
grzes1150 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Temat można usunąć. Problem rozwiązany chłodnica poszła do wymiany. Właśnie miałem pisać że może chłodnica poszła. Brat w b5 1.6 miał to samo. Zalej nowym płynem.
Rekomendowane odpowiedzi