Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] Bucząca pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam otóż taki problem. Ostatnio chciałem wyjąć pływak(bezskutecznie). W tym celu odkrecilem w bagazniku ta czarną pokrywe, zdjąłem czarny wąż z tej białem duzej nakretki no i jej juz mi sie nie udalo odkrecic :) I pojawił mi sie po tym problem że pompa zaczeła dosłownie buczeć, wydawać dziwny dzwiek. Otóż wygląda to mniej wiecej tak, że po przekręceniu kluczyka pompa "buknie" przez 1 sekunde i przestanie, natomiast przy jezdzie od 2tys obrotow zaczyna buczeć, im wiecej gazu tym glosniej buczy. Ponadto mam wrażenie że pompa caly czas syczy, czego chyba wczesniej nie bylo.... Pomozcie co sie moglo stać? Czy przez zdjecie tego czarnego przewodu mogłem ją jakoś zapowietrzyć lub zepsuć?Dodam ze jak zdjołem ten przewód to nie uruchamiałem samochodu lecz przekręcałem kluczyk na zapłon Dopiero co kupiłem i nie chce odrazu pompy wymieniac ;(

Opublikowano

Hmmm.moze syf w baku zatkal smoka,te ssafke,filtr..pompa chce ciagnac a menty i syf stawiaja opor,,ja bym ja wyjal i przeczyscil dla spokoju.

Opublikowano

Hmmm.moze syf w baku zatkal smoka,te ssafke,filtr..pompa chce ciagnac a menty i syf stawiaja opor,,ja bym ja wyjal i przeczyscil dla spokoju.

Powiedz mi jak odkrecić tą cholerna białą plastikową śrube?

A jest mozliwe zeby pompa wogole sie zapowietrzyła? :)

Opublikowano

mi mechanik czyscil,wiem ze sie meczyl chwile,tam sa jakies zatrzaski chyba,musisz zobaczyc bo niewiem jak to jest w B6

Opublikowano

Powiedz mi jak odkrecić tą cholerna białą plastikową śrube?

jest bardzo mocno przykrecona , bez pukania mlotkiem sie nie obejdzie w nia :confused4: wyczysc sobie wszystko bo na niej bedzie duzo brudu

Opublikowano

a dlaczego na buczy??[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 21:34_________________________________________________Sprawa rozwiązana. Wymienilem dzisiaj filtr paliwa i juz wszystko cacy chodzi :>

Opublikowano

a dlaczego na buczy??[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 21:34_________________________________________________Sprawa rozwiązana. Wymienilem dzisiaj filtr paliwa i juz wszystko cacy chodzi :>

czesc

a pamietasz moze numer seryjny filtra paliwa ? mamy takie same silniki a chyba mam podobny problem

z gory dzieki

Opublikowano

czesc

a pamietasz moze numer seryjny filtra paliwa ? mamy takie same silniki a chyba mam podobny problem

z gory dzieki

Według Etki powinieneś mieć 8E0 201 511L (2 wloty i 2 wyloty)