Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Dolewka innego rodzaju płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ze dwa lata temu z miejsca, gdzie powrotny wężyk łączy się ze zbiorniczkiem ubyło mi płynu (przez słaby zacisk). Dolałem płyn STP Power Steering. Na buteleczce było napisane - 'mieszalne ze wszystkimi płynami'. Wszystko było okej, wspomaganie działało normalnie, ale ostatnio(z półtora roku później) zauważyłem, że ubywa mi znowu płynu z dwóch stron - bo mam spocone osłonki. Czy dolewał ktoś też tego płynu i jakie były efekty? Czy po wymienieniu całego płynu i opłukaniu całego układu, ten przeciek ustanie? - czy raczej magiel mam do regeneracji? :disgust:

P.S.

A znacie może w Warszawie warsztat, gdzie mają już gotowe, zregenerowane magle i od razu wymienią? - ja tylko dopłacę za tę regenację i robociznę. I ile by to mniej więcej kosztowało?

Dziekuje z gory za odpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Przyjrzyj się dokładnie tym gumowym mieszkom/osłonom , przypuszczam że będą już popękane/dziurawe :confused4:

Jeżeli cieknie z magla (możesz jeszcze chwilę pojeździć tylko obserwuj stan płynu) to tylko regeneracja pozostała no i oczywiście po wszystkim proponuję zalać układ ORI płynem do wspomagania