Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Kąt wtrysku w AFB - część druga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

odswiezam taka sprawe - jakis czas temu ustawiałem sobie kat wtrysku, opierajac sie na wypowiedziach forumowiczów - ale nikt precyzyjnie mi nie podał jaki parametr ma byc ustawiony w grupie 000 drugie okienko (czy taki jak w 1,9 czyli 50-51), ani tez w grupie 004 EARLY, LATE w basic i meas.

Temat załozyłem dlatego iz niestety wydaje mi sie ze moja :a4fan: nie pali z rana na ''strzała'' (uprzedzam ze wszystkie 6 szt. swiec to kilku miesieczne sprawne Beru, dobre paliwo, olej full syntetyk, i auto mam od praktycznie od rodziny z ksiazka serwisowa - przebieg to 148000 teraz i nie ma mowy o jakim wałku z kilometrami.....

A jak jest rozgrzana 90C to tez wydaje mi sie ze nie pali na dotyk (moj znajomy ma 98 rok afb i 230000km, przy ciepłym silniku pali mu na dotyk)

Wiec w czym nadal tkwi problem ????

umieszczam moje zrzuty z vaga - wszystko 90C

jyite5dkynlhzynumtnt.jpg

lmmzldzmihddzlyher12.jpg

n4h2i2zgwxywwnu2mdqo.jpg

Opublikowano

tu masz wartosci dla Twojego silnika:

http://www.dieselschrauber.de/Solldaten_6_Zylinder_VE.html

Leerlauf=bez obciazenia, bieg jalowy

Vollast=stres, czyli wartosci pod obciazeniem

problem odpalania na rozgrzanym silniku moze dotyczyc dawki paliwa(rozruchowej) jaka jest ustawiona(mozna zmienic Vag-iem, jednak nie pamietam gdzie). Winne moga byc takze wtryskiwacze, dlatego lej jak najelpsze paliwo ze sprawdzonego zrodla(polecam BP Ultimate, Sheel Extra).

Wydaje mi sie ze lepiej jest jesli rano odpalasz i rezrusznik przekreci 2-3 razy i przesmaruje tym uklad niz odpalil od "strzala", moge sie mylic, prosze o wyjasnienia :), rozgrzany jednak powienien łapac od razu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

witam

tak szczerze to z tego linku nie zabardzo kumam te ustawienia dla AFB....

temat odświeżam dlatego ze wczoraj miałem na podwórku A6 2002 z AKN (265000 przebiegu) i LATE byl na 0,4 ATDC (silnik temp. 90 stopni )

a z rana zapaliła na strzała !!

grupa 000 było na około 030

i co wy na to ???

Witam

przestwiłem w moim AFB na wartosci jak powyżej (0,2ATDC do 0,4 ATDC || w BS 004) ....... i dopiero teraz zaczeła palic na dotyk !!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

tak szczerze to z tego linku nie zabardzo kumam te ustawienia dla AFB....

temat odświeżam dlatego ze wczoraj miałem na podwórku A6 2002 z AKN (265000 przebiegu) i LATE byl na 0,4 ATDC (silnik temp. 90 stopni )

a z rana zapaliła na strzała !!

grupa 000 było na około 030

i co wy na to ???

Witam

przestwiłem w moim AFB na wartosci jak powyżej (0,2ATDC do 0,4 ATDC || w BS 004) ....... i dopiero teraz zaczeła palic na dotyk !!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Czy problemem były błędne ustawienia...??? Ja mam bardzo podobny problem ze swoim AFB...kąt mam 2,2-2,4 w 004BS (przbieg autka 190.000).Czy po przestawieniu na 0,2-0,4 Late problem znika???

Długo sie juz z tym boksuje, a mechaniory doradzją mi regenerację pompy. napisz dokładniej co się działo z Twoją A4. Pzdr