Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Chip tunning a Kąt wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy po chipowaniu zmienia sie kat wtrysku czy pozostaje bez zmian?i jaka wartosc powinna byc nominalna dla silnika AHU.

Opublikowano

Kat wtrysku zmienia sie kręcąc pompa lub kołkiem na pompie.

Opublikowano
  • Autor

jak sie zmienia kat wtrysku to ja wiem,chodzi mi o to czy po chipowaniu wartosc katu wtrysku sie zmienia czy pozostaje bez zmin tzn taki sam jak bylo przed chipowaniem,oraz ile powinien wynosci kat wtrysku w silniku AHU przed chipowaniem,poniewaz na forum wyczytalem ze powinien wynosci 49-54 a w innym zrodle mowia o 41-45 wiec zglupialem!! moze ma ktos dokladne dane na ten temat?

Opublikowano

jak sie zmienia kat wtrysku to ja wiem,chodzi mi o to czy po chipowaniu wartosc katu wtrysku sie zmienia czy pozostaje bez zmin tzn taki sam jak bylo przed chipowaniem,oraz ile powinien wynosci kat wtrysku w silniku AHU przed chipowaniem,poniewaz na forum wyczytalem ze powinien wynosci 49-54 a w innym zrodle mowia o 41-45 wiec zglupialem!! moze ma ktos dokladne dane na ten temat?

statyczny kat wytrysku w Twojej motorowni powinien miec wartośc 49-54 ... i podczas cziptuningu wartość ta nie jest zmieniania .... ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki spanky za konkretna odpowiedz

Pozdrawiam

Opublikowano

statyczny kat wytrysku w Twojej motorowni powinien miec wartośc 49-54 ... i podczas cziptuningu wartość ta nie jest zmieniania ....

Spanky, a jaki powinien być kąt wtrysku w 1Z 1996r?? i co sie dzieje, jak jest zły kąt wtrysku i w jaki sposób można go ustawić na prawidłową wartość??

Opublikowano

Jak jest calkiem rozjechany,to moze nawet troche dymic,gorzej palic.W 1Z powinien byc taki sam jak w AHU.

Opublikowano

Spanky, a jaki powinien być kąt wtrysku w 1Z 1996r?? i co sie dzieje, jak jest zły kąt wtrysku i w jaki sposób można go ustawić na prawidłową wartość??

opis procedury ustawiania kata wtrysku jest w dziale [Warsztat] ... ;)