Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jak odkleić szkło od lampy (poliftowe, soczewkowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendoberek.

Jestem w posiadaniu lamp Valeo soczewkowych. Lampki kupilem z defektami, troche popekane ale czego mozna sie spodziewac za 200 zl komplet, a pekniecia to troche plastik, ucha mocujace i bolczyki ktore sa z boku. Chcialbym zrobic lampki ze srodkiem na czarny mat o ile jest to mozliwe, ale by sie dostac do srodka musze oddzielic klosz od calej reszty. I pytanko czy jest to do zrobienia a jesli tak to jakim sposobem by oczywiscie niczego nie uszkodzic, dziekuje i pozdrawiam..

Opublikowano

opalarka w ruch i boga proś zeby puścił klej :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

jaki jest kolor kleju ???? szary ???

Opublikowano
  • Autor

Ooooo kolego o co Ty mnie pytasz hehehe, wyglada mi to na czarny albo mocno przybrudzony szary. Mam tez na nich przyklejone brewki KAMEI i chce je tez odkleic tylko pewnie ten klej zostanie, a nie chce uszkodzic szkla (choc to jest plastik "pleksi")

Opublikowano

Ooooo kolego o co Ty mnie pytasz hehehe, wyglada mi to na czarny albo mocno przybrudzony szary. Mam tez na nich przyklejone brewki KAMEI i chce je tez odkleic tylko pewnie ten klej zostanie, a nie chce uszkodzic szkla (choc to jest plastik "pleksi")

jak bedziesz "mądrze" używał opalarki to i brewki odkleisz bezboleśnie :wink4:

klej pod wpływem temperatury mięknie i bez problemu można go usunąć.

Rozklejałem kilka kompletów i powiem ci ze ten szary jest najgorszy :thumbdown:

Ale to nie znaczy ze nie jest do ogarnięcia :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano
  • Autor

No opalarki nie posiadam, a czy suszarka do wlosow nadaje sie :kox::decayed:?? Jesli chodzi o te brewki to czym usune ze szkla resztki kleju??

Ty masz Ciekawe lampy z tego co widze, jakos z bliska jest mozliwosc ich zobaczenia??

Opublikowano

suszarka do wlosow

nie nadaje sie , musisz mieć conajmniej 100-130stopni zeby to zaczeło działać , suszarka niestety nie ma tej temperatury , klej z brewek usuniesz również opalarką

Ty masz Ciekawe lampy z tego co widze, jakos z bliska jest mozliwosc ich zobaczenia??

proszzzz :

35738758.jpg

51896907.jpg

64626418.jpg

20100603007.jpg

20100603008.jpg

20100603011.jpg

20100603012.jpg

Opublikowano

z doswiadczenai powiem ze depo rozkleja sie bezboleśnie. gorzej jest z valeo. ale do ogarnięcia opalarką.

Opublikowano

z doswiadczenai powiem ze depo rozkleja sie bezboleśnie

stare depo i owszem ale ja w ostatnim roku kleiłem dwie pary nówek i obie były kórewsko mocno sklejone :thumbdown:

Opublikowano

tak czy siak , wszystko jest do ogarnięcia, wystarczy dużo chęci i zapału. no i opalarka. ewentualnie można ratować sie piekarnikiem, ale moim zdanie do głupota żeby grzać całą lampę.

Opublikowano

ewentualnie można ratować sie piekarnikiem,

piekarnik odpada , przy 110st juz sie topią uchwyty i obudowa lampy robi sie miekka :thumbdown:

znam to z autopsji , jedynie opalarka i duuuuużo cierpliwości :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:[br]Dopisany: 28 Listopad 2010, 18:20_________________________________________________miałe taki przypadek ze jedna lampa z kompletu rozkleiła sie w 3 minuty a z drugą sie pierdo.lilem ze dwie godziny i obudowa do stała ładnie po pipce , na drugiej fotce którą wkleiłem widać zdartą obudowe , potem musiałem szpachlowac , szlifować i malowac zeby nie było śladu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A w jakis szczegolny sposob przygotowywales "chromowane" czesci lampy ktore byly do pomalowania?? Jaka farbe zastosowales??

Opublikowano

A w jakis szczegolny sposob przygotowywales "chromowane" czesci lampy ktore byly do pomalowania?? Jaka farbe zastosowales??

matowienie papierem ściernym , malowałem zwykła farba w szpreju do plastików