Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Szarpie, przerywa, gaśnie, chodzi na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

17700,16684,16686,16688,17511,17769,17766,17763,17772,17658[br]Dopisany: 02 Styczeń 2011, 20:47_________________________________________________??????????

[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 15:44_________________________________________________mechanik po wstepnym sprawdzeniu obstawia głowice poniewa ubywa płynu chłodniczego, ponoć 1 z cylindrów zały czas jest mokry i że z tąd mozebyć przerywanie i te błedy!>>????

A sprawdzaliście wtryskiwacze benzynowe czy nie lecą bo może paliwem go zalewa i dlatego nie chodzi na wszystkie gary.

Jaki dym z rury leci. Przyjrzyj sie dokłądnie wskazaniom sondy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witajcie tak jak pisałem głowica była peknieta na 2 i 3 cylindrze! po zrobieniu tego i złozeniu samochodu dalej coś przerywa.. po krótkiej jeżdzie jest tylko błąd termostatu!! czy zepsuty elekryczny termostat moze być przyczyną takiego przerywania? tzn samochód do 3 tyś jedzie ok przy trzech przerywa tzn nie szarpie jakoś bardzo tylko poprostu przerywa lekko nagle dostaje zrywu i jedzie i zaraz nowu to samo???

Opublikowano

-samochód do 3 tyś jedzie ok przy trzech przerywa tzn nie szarpie jakoś bardzo tylko porostu przerywa lekko nagle dostaje zrywu i jedzie i zaraz nowo to samo???

Mam dokładnie to samo. Proszę o pomoc.

Opublikowano

witam, mam podobny problem, wymieniłem kable swiece, kopułkę i teraz wogóle nie pali. :wallbash:

Opublikowano

I to jest właśnie problem 1.8T + LPG. Dodam ze problem praktycznie nie do przejście szczególnie pod dużym obciążeniem silnika:( wysoki bieg i pełne otwarcie przepustnicy) Próbowałem juz różnych ustawień LPG żeby wyeliminować zjawisko szarpania przy ok 3tys obr i nić. Jak nie szarpał to przechodził w tryb awaryjny i był problem:( Spróbuj podjechac do dobrego gazownika moze uda mu sie tak dograc parametry LPG zeby zminimalizować szarpanie, albo omijaj ten zakres obrotów poprostu :)

Aha dodam jeszcze ze zanim pojedziesz do gazownika pasowały by usunąc ze sterownika silnika nastawy adaptacyjne czyli poprostu rozpiąc klemy na kilka minut z akumulatora

pozdrawiam

Opublikowano

witam. wyjasniło się. wymieniałem, swiece, kopułkę, przewody. raz palił raz nie. i okazało się ze palec pod kopułką był już rozwalony do konca. Apropo pływania na obrotach sprawdziłem na odpalony silniku i okazało się że odpowietrzenie chyba mam walnięte. bo po odkręceniu korka wlewu paliwa zasysa powietrze.