Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Szarpie, przerywa, gaśnie, chodzi na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po to zeby bylo lepsze przewodzenie i miedzy wtyczka a modulem

Pod modułem jest radiator chłodzony przepływajacym powietrzem w puszce. Pasta ma za zadanie lepsze przewodzenie ciepła między modułem a radiatorem.

Jak moduł sie zbytnio nagrzeje to sie spali poprostu nie ma to nic wspólnego z odpalaniem.

:good:

zle zrozumialem

Opublikowano

ponieważ dziś wykreciłem i jedna wygląda marnie na oko jakaś popekana:/

oczywiście wymieniam wystkie odrazu ale czy to mogla byc przyczyna tych błędów i zachowania???

mogło,ale będziesz wiedzieć na pewno,kiedy wymienisz
Opublikowano

Swiece podstawa, kiedys miałem taki przypadek w b6 a4 2.0 benz. swieca wogule nie chodziła!! jesli sie nie polepszy podepnij vaga zobacz na ktory cyl nie chodzi, jak wypadanie zaplonu bedzie np. na 4 cylindrze zamien cewki z 4 tego na pierwszy, wtedy podepnij vag jesli pokaze wypadanie zaplonu na 1 wszym cyl. cewka do wymiany!! powodzenia :good:

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie mi gdzie jest poduł zapłonowy w 1.8t AVJ w B6????????????

Opublikowano

przeciez masz jasno napisane, czego ty szukasz,

17700 17700/P1292/004754 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265)

16684 P0300 Wykryto przerwę zapłonu – jakikolwiek cylinder

16687 P0303 Cylinder #3 – wykryto przerwę zapłonu

16685 P0301 Cylinder #1 – wykryto przerwę zapłonu

16514 P0130 Obwód czujnika O2 – usterka (bank1 czujnik 1)

czujnik temperatury

i wszytskie cewki do wymiany

termostat tez wymienic przy okazji

i problem z lamdą do wymiany, lub z jej emulacją przez steropnik gazu

a mowienie :) ze mozesz jezdzic z check engine , możesz popukac komus w czółko, prblemy sa ze soba powiazane

możliwe ze juz uszkodziłeś katalizator

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

koledzy wracająć do tematu! wymieniłem wtedy te świece i wszystko za***iście poprawiło sie i było ok... ale po przechachaniu jakies 3000km od zowa zaczyna przerwywać:/ i jest tak ze ze jak skasuje chack-a to dopuki ni ezacznie przerywac i nie mignie chack to słychac głośniej turbine i auto sie za***iście zbiera!! w czym problem?

Opublikowano

koledzy wracająć do tematu! wymieniłem wtedy te świece i wszystko za***iście poprawiło sie i było ok... ale po przechachaniu jakies 3000km od zowa zaczyna przerwywać:/ i jest tak ze ze jak skasuje chack-a to dopuki ni ezacznie przerywac i nie mignie chack to słychac głośniej turbine i auto sie za***iście zbiera!! w czym problem?

A Vag co pokazał??? Jakie świece założyłeś??? Obstawiam cewki :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

założone świece NGK a vag pokazuje natepujące błędy:

17700,17511,16684,16686,17536,17968,17658

co to moze być?????

Opublikowano

Wymieniłes te cewki czy dalej nie??podjedz na porzadnego vaga- odczytaj bledy z opisem, albo sobie te sprawdz w necie, jesli masz wypadanie zapłonu, zobacz na ktorych cylindrach i na nich wymien cewki, zrobisz to sam, zdejmiesz pokrywe plastikową odepniesz kostke wyjmiesz cewke np. nr 3 <licz od strony wnetrza auta> włożysz nowa i zobaczysz bedzie git

Opublikowano

ty kolego grucha po co ty wogole pytasz ludzi co siedzieje u ciebie nie tak, masz jak byk napisane WSZYSTKIE CEWKI SA DO WYMIANY, a ty wymieniasz swiece, koła sobie wymień może sie poprawi .

Opublikowano
  • Autor

tak tylko ze wymieniłem swiece i problem zniknął auto chodziło idealnie po 3 tyś .. znowu zaczeło sie ! ja sie nie znam za bardzo i nie rozumiem dlaczego cewki jeśli po wymianie świec samochód chodził jakiś czas! a teraz jest tak że do 3 tyś obrotów nawet 4 idzie ok dopiero póżniej przrywa! i fajnie jak by mi ktoś wyjaśnił jeszcze kwestie dlaczego strasznie wolno spadają obroty silnika naprawde długo!!:/

Opublikowano

Witam,

Miałem podobny problem opisywany kilka postów niżej. Poszedłem do ASO poprosiłem o cewki i świece, problem zniknął. A i sam mam spokój że wymieniłem co trzeba. Bo jak wiemy cewki lubią podać w naszych motorkach, myślę że i tak Cie to nie ominie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Grucha wymień te cewki uparty jak osioł jesteś!! Kolega czaki dokładnie napisał co masz zrobić, a ja jak to przeczytałem uśmiałem sie;) ale nie o to chodzi zeby smiac sie na forum z niewiedzy;) poprostu kazdy radzi ci dobrze, a cewki to przecierz nie majatek, ja np zapłaciłem po rabatach 128zł szt.!! nie wierz w połsrodki !! cewki poprostu tutaj padają!!! Nie odpisuj poki nie wymienisz!!! i pamietaj o KOŁACH:))) haha

Opublikowano

sprawdź zanim jednak wymienisz cewki kolego ( bo to koszt 500zł a samochody są wredne ) piny we wtyczkach które wpinasz w cewki,

ja wymieniłem wszystko i nadal miałem przerwy w zapłonach, okazało się iż na dwóch cewkach nie trzymał zatrzask na tej wtyczce i się luzowało i były przerwy, dodatkowo przy okazji wymiany wtyczek wymieniłem wszystkie piny w kostkach, problem ustąpił,

możesz zanim wymienisz cewki popsikać preparatem do styków te wtyczki, a nóż pomoże i oszczędzisz 500zł

Opublikowano
  • Autor

cewki zmienione problem dalej taki sam??? powiem tyl jeszcze ze jadąć na 3 biegu obroty 1.5tyś wciskam do dechy i dochodzi do 2200 słychac świst turbiny i auto stoi przez 2 sekundy i nagle dostaje zryw!!!

Opublikowano

cewki zmienione problem dalej taki sam??? powiem tyl jeszcze ze jadąć na 3 biegu obroty 1.5tyś wciskam do dechy i dochodzi do 2200 słychac świst turbiny i auto stoi przez 2 sekundy i nagle dostaje zryw!!!

Pytasz czy stwierdzasz??? Logi zrób bo wmienisz pół auta i dalej nie znajdziesz. Może przepływka szfankuje :cool1:

Opublikowano

teraz wywal wsyztskie bledy i sprawdz co sie pojawia dalej, ktos olewał serwisowanie pojazdu i teraz zaplacisz za to

Opublikowano
  • Autor

koledzy błędy na vagu to termostat, losowe wypadanie zapłony, przerwa na cylindrach 1,2,3,4, cewka/sterownik zapłonu cylinder i po koleji też 1,2,3,4.... jutro chyba pojedzie do mechanika!

ale powiedzcie moze maci e jakiś pomysł jeszcze??

Opublikowano

bledy na vagu to termostat - ?!?! kody bledów daj

Opublikowano
  • Autor

17700,16684,16686,16688,17511,17769,17766,17763,17772,17658[br]Dopisany: 02 Styczeń 2011, 20:47_________________________________________________??????????

[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 15:44_________________________________________________mechanik po wstepnym sprawdzeniu obstawia głowice poniewa ubywa płynu chłodniczego, ponoć 1 z cylindrów zały czas jest mokry i że z tąd mozebyć przerywanie i te błedy!>>????