Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Awaryjne otwarcie bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nie mogę otworzyć bagażnika w sedanie (nie są kładzione tylne siedzenia). Mianowicie nie da się otworzyć z kluczyka,przycisku na klapie,pilota( ta funkcja nie działała nawet gdy był sprawny). Czytałem o tym na forum i już mniej więcej orientuje się że mój przypadek nie jest jedyny. Niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi jak otworzyć klapę bagażnika (w którymś wątku było napisane że trzeba wiercić otwór w klapie). Zastanawia mnie czy zna ktoś może sposób na otwarcie klapy bez jej niszczenia?

Opublikowano

Ślusarz jedyne jedyne co mi przychodzi do glowy w Krk na malborskiej jest jeden chlop co otwiera wszystki zamki w kilka minut

Opublikowano
  • Autor

Trochę daleko wolałbym kogoś z okolić:)[br]Dopisany: 30 Listopad 2010, 14:59_________________________________________________Już sobie poradziłem dzięki wszystkim za współpracę :chytry:

Opublikowano

To moze bys sie pochwali jak otworzyles awaryjnie klape :cool1: bo moj kolega jezdzi kilka miesiecy i nie ma pomyslu :gwizdanie:

Opublikowano

zastanawiam sie nad tym samym tylko w avancie b5 :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Szkoda że temat się ożywił jak już nie potrzebuję pomocy :disgust: ale niech będzie

Przyczyna nie otwierania bagażnika:

Mechaniczna: linka prowadząca od kluczyka do zamka wypadła z uchwytu po włożeniu otwarcie z kluczyka działa poprawnie

Elektryczna: przerwany kabelek zasilający na przejściu z nadwozia auta do bagażnika po przedłużeniu i zalutowaniu działa poprawnie co najlepsze po operacji bagażnik otwiera się i z pilota (tłumacze to tym że prawdopodobnie zruszyłem też inny kabelek który za to odpowiadał za jakiś czas znów przestanie działać :>)

Jeśli ktoś ma sedana z kładzionymi siedzeniami lub kombi to nie ma żadnego problemu bo do bagażnika dostanie się po złożeniu siedzeń a potem ( w przypadku sedana) odkręcić śrubkę wyjąć trójką i reszta tapicerki się wyrywa bo jest na kołkach

Gorzej gdy jak w moim przypadku fotele się nie kładą

Wtedy zdejmujemy oparcie kanapy tylnej ( opisu też nigdzie nie znalazłem) najpierw zagłówki potem ich prowadnice, następnie ukazuje nam się metalowa ściana w której jest przygotowany otwór na narty trzeba go nożycami odciąć z jednej strony i otworzyć (uważałem takie postępowanie za najmniej inwazyjne i przez ten otwór udało mi się to zrobić) jak otworzymy wypychamy tapicerkę bagażnika jet na kołkach powinna się wypchnąć potem śrubokrętem z przedłużką odkręcamy śrubkę przy uchwycie klapy zdejmujemy trójkąt ostrzegawczy (ja niestety połamałem uchwyty ale da się to zrobić bezinwazyjne) potem to jak już opisałem masz mechanizm na wierzchu widzisz go i otwierasz

Nie wiem czy taki opis komuś pomoże ale powinno być łatwiej

Zdjęć nie zrobiłem bo w trakcie operacji byliśmy po paru głębszych (na trzeźwo bałem się że coś popsuje) [br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 10:21_________________________________________________Zapomniałem dodać że byłem już umówiony z Panem od awaryjnego otwierania zamków który stwierdził że prawdopodobne trzeba będzie nawiercić dziurkę pod tablicą

To jednak wole mieć większą w środku auta i nie rdzewiejącą a w ostateczności mogę całkiem wyjąć ten kawałek blachy i zamontować worek na narty :gwizdanie: