Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak możliwości odpalenia samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam audi a4 1.9 tdi z 1998. Dzisiaj jadąc do pracy zgasł mi samochód.Zauważyłem, że nie pali mi się kontrolka żółta z żarnikem(podgrzewanie świec żarowych). Po kilku minutach znowu przekrąciłem klucze w stacyjce i kontrolka sie zapaliła i auto odpaliło. Silnik popracował chwilę z zgasł. Potem gdy próbowałem go znowu uruchomić to kontrolka nie paliła się i uruchomienie nie było mozliwe. Czy może wiecie co jest przyczyną tej usterki? Mam silnik 1.9tdi AFN

Opublikowano

zapnij vaga najprawdopodobnie problem z IMMO zaobserwuj ikonke samochudu zobaczjak się ona zachowuje

Opublikowano
  • Autor

Ikonka samochodu ta żółta jest OK. Zapala się tak jak zawsze a potem gaśnie. Poprostu zgasł mi na prostej drodze. Potem na chwilę dał się uruchomić i znowu zgasł. Tak ze dwa, trzy razy. Nawet myślałem, że już OK i wtedy znowu zgasł i teraz nie mogę go uruchomić. Ikonka żółta odnosnie podgrzewanie nie zapala się już. Nie mam VAGa więc trudno mi zdiagnozować co się z nim stało. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

myśle, że to problem związanym z ECU. Moze coś nie łączy.Sprawdz błędy

Opublikowano

Błędów vagiem w tym przypadku nie odczyta a jeśli już to nie ten związany w powyższą przypadłością a to z tego względu, że jeśli nie zapala się wcale kontrolka świec żarowych to sterownik silnika nie dostaje zasilania i dlatego też nie jest w stanie żadnego błędu zapisać. W takim przypadku najbardziej prawdopodobną przyczyną jest przekaźnik 219 znajdujący się w plastikowej skrzynce gdzie siedzi sterownik silnika - trzeba mu przeszlifować nóżki pilniczkiem i ewentualnie lutownicą poprawić luty na jego płytce drukowanej.

Opublikowano
  • Autor

witam

Wczoraj spradzałem zasilanie do Ecu i poruszyłem kabelkiem i było OK. Samochód odpalił. Wyciągnąłem ten przewodzik z koszulki i wg. mojego gustu wygladał, że jest OK. Samochód palił. Więc wsiadłem i ruszyłem. Pojechałem jednak kilka kilometrów i znowu i zaczął wariować.Kontrolka od świec żarowych się zapalała sama z siebie potem gasła i samochód tracił moc, jakby brak było zasilania. W końcu zgasł i już nie mogłem go odpalić. Kontrolka od swiec wówczas już się nie zapalała. Wygląda tak jakby coś się przegrzewało i potem brak jest zasilania.Może to ten przekaźnik. Sprawdzę to dzisiaj. Pozdrawiam.