Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Ciężko pali na zimno i na ciepło a jak zapali to chodzi idealnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zakupiłem audi z silnikiem 2.5 v6tdi 150 koni z roku 99 :hi: i mam taki problem ciezko pali na zimno i ciezko pali na ciepło na zimno trzeba go troche pokrecic to samo jest z ciepłym silnikiem ale jak go zgasze i odrazu odpale to pali od kopa ale jak postoi chociasz 2 minuty jak jest ciepły to znów ciezko pali co to moze byc swiece sprawdzoe sa dobre a jak zapali to chodzi równiutko nawet szklanke moge z woda postawic na silniku i sie nie wleje jak mozecie to pomuscie mi :hi:[br]Dopisany: 03 Grudzień 2010, 10:18_________________________________________________moze to przyczyna zaworku zwrotnego albo pompy

Opublikowano

jak mozecie to pomuscie mi

:shocked::slina:

Nawiązując do problemu, zapewne będzie podobnie jak u mnie - wracające paliwo, wymiana zaworka zwrotnego załatwi sprawę... ale tak czy siak :vaglogi:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za rade :)[br]Dopisany: 03 Grudzień 2010, 10:25_________________________________________________zamówiłem zaworek i filter nowy jak to nie to to podłocze pod vaga a filter i tak powino sie wymienic z zaworkiem to groszowe sprawy dam znac co bedzie :)

Opublikowano

jak bedziesz podpinal vag-a to sprawdz jeszcze nastawy kata poczatku wtrysku. (004 bs i stat) przy nagrzanym silniku.

Opublikowano

Ja wczoraj odebrałem auto od mechanika :) bo chciałem żeby ustawił mi statyczny kąt wtrysku, wymienił świece i poprosiłem go żeby przejrzał ogólnie silnik, chłop przyłożył się do tematu i okazało się, że w filtrze paliwa był taki syf, że dziwił się, że pompa jeszcze działa ( efekt tankowania paliwa po okazyjnej cenie :wallbash: ) dodatkowo było dużo powietrza w układzie więc zaczął szukać i okazało się, że zasysał powietrze z baku przez uszkodzony/zasyfiony zawór zwrotny na filtrze paliwa - całkowity koszt naprawy - 34zł zawór + 75zł filtr paliwa + 66zł robocizna :decayed: + 25zł 0,5L stock = 200zł :kox: dziś po pracy sprawdzę jak pali bo mam blisko i chodzę z buta :)

Opublikowano

jak dla mnie sprawa jasna : pompa paliwa .. mialem to samo w poprzednim aucie..

Opublikowano
  • Autor

dzis przyjzałem sie dokładnie jak samochod chodzi i w wezyka ide bobeli czyli powietrze i to napewno od tego tak ciezko pali a i zaworek wymieniłem i to samo na filtrze nadal bombelki ida