Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] skutecznosc amortyzatorow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm czy ktos wie jaka powinna byc prawidlowa skutecznosc amortyzatorow?? w sobote zalozylem amorki czy zaksa nowe i nowe sprezyny dobrane charakterystyka do amorkow i do mojej a4 96rok 2.6 v6 i napiszcie ile procent skutecznosci powinno byc po okolo 300 km jazdy bo dzis bylem na przegladzie no i.......

Opublikowano

cos kolo 60-70%.

Opublikowano
  • Autor

jestes pewien?? tak ma byc na oryginalnym sprzecie firmowym, i po tygodniu jazdy??

Opublikowano

powiem tak,w moim poprzednim aucie wymienilem amorki i za jakis czas mialem przeglad,na wykresie wyszlo mi cos jesli dobrze pamietam 63%.przeglad robilem kilka miesiecy po wymianie! a tobie ile wyszlo,pewnie tez cos kolo tego?

Opublikowano
  • Autor

heh ok przyznam sie lewy tyl 68% prawy tyl 67% lewy przod 67% i prawy przod 67% dzieki pozdrawiam

Opublikowano

z logicznego punktu widzenia to nie moze byc 100%.takze nie pekaj dobrze jest. nara, pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki

Opublikowano

Nie wierzcie tak do końca tym stacjom diagnostycznym.Trzy lata temu pojechałem CLIO na badania techniczne i wyszła mi sprawność amortyzatorów 43%-45% więc się zmartwiłem.Już miałem je wymieniać na nowe ale stwierdziłem,że na zimę nie warto gdyż w zimie u nas w górach zawieszenie dostaje najbardziej w d*pę na fatalnych drogach i lepiej jak te starę amorki zajadę do końca,a na wiosnę kupię nowe.Po ciężkiej i długiej zimie ( czytaj straszne dziury i koleiny na drodze) pojechałem sprawdzić i wyszło mi 70%-68%.Jak to wytłumaczyć ? Czyżby jazda po górskich,bardzo dziurawych drogach podwyższyła sprawność amorków o 25% ???

Opublikowano

Nie wierzcie tak do końca tym stacjom diagnostycznym.

Zgadzam się w 100%. Koleś był na sprawdzeniu amorów i wyszedł mu zakres 55-65% (wszystkie 4 koła). Zrobił 60tys. po "naszych" drogach i pojechał znowu na ta samą stację. Wynik - przedział między 65-75% :shocked:

No to do cholery, gdzie sprawdzać te amory?