Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] KONTOROLKA RĘCZNEGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem: mianowicie gdy przekrecam kluczyk (włączam zapłon) kontrolka od recznego świeci i pare innych kontrolek , ale jak juz uruchomie silnik wszystkie kontrolki zgasna zaciagne reczny to kontrolka od recznego juz nie sieci :( i tu moje pytanie gdzie szykac przyczyny tego ? co sprawdzic ?? i gdzie jest czujnik zaciagniecia recznego??

Opublikowano

Czyli jak zaciągniesz ręczny to kontrolka gaśnie ,a gdy opuścisz to się zapala?

Opublikowano
  • Autor

nie . poprostu jak silnik pracuje i zaciagne reczny to kontrolka sie nie zaswieci ale jak przekrecam zapłon to kontrolka swieci tzn ze zarówka nie jest spalona :afro:

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o kontrolke recznego :) jak zaciagne reczny to nie swieci sie :( a powinna moim zdaniem:) wiec co mam sprawdzic:) i gdzie szukac przyczyny problemu??:)

Opublikowano

chodzi mi o kontrolke recznego :) jak zaciagne reczny to nie swieci sie :( a powinna moim zdaniem:) wiec co mam sprawdzic:) i gdzie szukac przyczyny problemu??:)

Jeśli kiedyś się świeciła, a teraz nie to nie pomogę, aleeeee jeśli kupiłeś autko i zauważyłeś, że tak jest to proponuję zdjąć obudowę od ręcznego i sprawdzić czy czujka jest wpięta. Ostatnio się dość długo nad tym głowiłem okazało się, ze linki od ręcznego wymieniali wypieli i zapomnieli podłączyć :>

Opublikowano

Ta kontrolka nie tylko jest od ręcznego zawsze pali się przed odpaleniem silnika, jeżeli nie zapala się przy zaciągniętym to szukaj przyczyny tak jak napisał gugas

Opublikowano

A w mojej B5 od kiedy ja kupiłem to nigdy nie swieciła kontrolka recznego wiec stwierdziłem ze pewnie nie ma (w poprzednim aucie-viki nie było), wiec jak to do konca jest, powinna swiecic przy zaciagnietym recznym? jesli tak to czemu nie swieci...;-)

Opublikowano

A w mojej B5 od kiedy ja kupiłem to nigdy nie swieciła kontrolka recznego wiec stwierdziłem ze pewnie nie ma (w poprzednim aucie-viki nie było), wiec jak to do konca jest, powinna swiecic przy zaciagnietym recznym? jesli tak to czemu nie swieci...;-)

Stare auto i może nie być styku :wink4:

kontrreczlr9.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

witam wszystkich :) sprawa wyglada tak: mianowicie w sobote rozebrałem tunel i okazało sie ze poprzedni własciciel wymontował włacznik od recznego :confused4: została tylko wtyczka od instalacji ;( sprubowałem zewrzec styki tej wtyczki i okazuje sie ze kontrolka sie zaswieciła :rolleyes: i teraz tylko musze dostac gdzieś taki czujnik i wszystko bedzie cacy :afro: i moje pytanie :decayed: gdzie można dostac taki czujnik i ile on może kosztowac?? :afro::a4fan:

Opublikowano

gdzieś taki czujnik

Najprędzej na Allegro. Jeśli nie ma wystawionego bezpośrednio,to napisz do tych,co sprzedają A4 na części.Albo podjedź na jakiś dobry szrot w Twojej okolicy i niech Ci wymontują.

Opublikowano
  • Autor

witam dzis kupiłem ten czujnik u miłego pana w tarnowie ktory rozbiera A4 z anglii i teraz juz mam piekna kontrolke recznego :afro::a4fan: pozdrawiam