Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Co to za ustrojstwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam 2 pytanka bo mnie bardzo to intryguje:

1. powiedzcie mi co to za przelaczniki na dzwigience od kierunkowskazow ?

d5744b28af8559a0m.jpg

2. W lampach przednich mam jakas dodatkowa zarowke. Probowalem zrobic fotke ale nie wiem czy ktos bedzie w stanie mi powiedziec co to jest. Halogeny ?

a3c790b8e75b0314m.jpg 9c8578b51858f3ecm.jpg Ale nie mam nigdzie na desce wlacznika do tego. Moze ktos wie ?

Opublikowano

Pierwsze to chyba tempomat. drugie to halogeny (zobacz jakie masz zarowki to bedziesz wiedzial co to).

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za szybka odpowiedz. Tempomat to chyba w automacie a ja mam manual. Ktos wymienil chyba przelaczniki :/

Opublikowano

pierwsze to napewno tempomat...

oczywiście że w manualu występuje .... nikt ci przełączników nie wymienił :P

Opublikowano
  • Autor

A jak to sprawdzic czy dziala ?

Opublikowano

a moze ktos sobie stroboskopy wstawial co?? a napewni nie masz wlacznika halogonoow?? zrob zdjecie kokpitu srodkowego... btw? to wersja angielska co nie ;>

Opublikowano
  • Autor

Nie mam wlacznika. Tak to wersja z kierownica po prawej stronie. Ale najbardziej tempomat mnie zaintrygowal. Jak to sprawdzic ?

Opublikowano

coz skoro nie masz to nie masz no to ja nie wiem a moze naprawde stroboskopy? co do tempo to ja sie nie wymadrzam bo nigdy nie mialem auta z owym wynalazkiem, wiem do czego sluzy i tyle :)

Opublikowano

aby go włączyć musisz jechać powyżej chyba 30-40 nie pamiętam dokładnie, następnie przesunąć trochę dalej w lewo jak napis ON, i właśnie w tym momencie nie musisz trzymać gazu i samochód jedzie z prędkością przy której go włączyłeś :P gdy chcesz przyśpieszać przytrzymujesz w lewą a jak chcesz zwalniać przytrzymujesz SET, cała filozofia,gdy nacisniesz hamulec tempomat sam się wyłącza...

Opublikowano

Moze swiatla wlaczaja sie razem z tylnimi przeciwmgielnymi. Albo autko po dzwonie i ktos wymienial.

Mus

Opublikowano
  • Autor

Ide przetestowac[br]Dopisany: 27 Październik 2007, 15:39 _________________________________________________Testy wypadly pomyslnie. Tempomat u mnie sie daje wlaczyc jak predkosc jest powyzej 80km/h. Natomiast co do tych zarowek to spojrzalerm i u mnie w lampie sa 4 zarowki - postojowe, mijania i wlasnie te 2 nie swiecace ale kabelki podlaczone sa do wszystkich. Nie reaguja na wlaczenie przeciwmgielnych tylnich. Tez myslalem ze po dzwonie ale to by kabelki chyba nie byly podlaczone. A co do tempomatu dzieki Wosiek za cenne rady.

Opublikowano

jesli masz 4 zarowki to tak: od postoiowych malutka, mijania H7, dlugie H7 i halogen H1. Dobrze pamietam klubowicze?

Opublikowano

Pikuś nie jestem klubowiczem, ale przyznaje Ci racje.. :decayed:

marad_co powinienes miec 2 przyciski:

1. wlacza tylko przeciwmgielne tylne

2. wlacza przednie i tylnie

Nie jestem w stanie powiedziec ktory jest ktory bo wymienilem lampy..

Opublikowano
  • Autor

Wklejam zdjecia konsoli srodkowej i reflektora od srodka

506b74700101b879m.jpg 4b6d7e3130020dc3m.jpg

Opublikowano
:mysli: szczerze powiedziawszy jestem zdziwiony.. Ze masz tylko 1 przycisk - ktory prawdopodobnie wlacza tylko tylne przeciwmgielne.. :rolleyes: Coraz blizej jestem zdania ze ktos cos majstrowal przy przodzie autka.. :mysli:
Opublikowano

A mzoe komus wysiadl wlacznik i kupil zaslepke.

Obejrzyj dobrze przewody dochodzace do lamp.

Opublikowano
  • Autor

Jakies kabelki ida ale gdzie to najstarsi gorale nie wiedza :wallbash:

Opublikowano

A nie jest tak, że przednie przeciwmgielne to opcja w samochodzie ?

Jeżeli by tak było, brakuje przełacznika na konsoli, natomiast lampy są standardowo z przeciwmgielnymi, bo może im się nie chciało robić dwóch rodzajów lamp ?

Ale to tylko moje domysły, być może ma lampy wymienione, tylko skąd by się kable tam wzięły?

Opublikowano

Jak nie mozesz sie doszukac.. To sprawdz wyposazenie autka:

http://www.oilshop.ro/catalog/vagvin.php

i chyba bedzie najlatwiej..

Opublikowano

Moze włącznik od halogenu się zepsuł.

I ktoś nie miał kasy i założył zaślepke. :polew:

Sprawdz czy ma kostke pod zaślepką