Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z odkręceniem EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wziąłem się za wyczyszczenie EGR w moim avf-ie i napotkałem taki problem że nie wiem co muszę odkręcić aby dostać się do 3-ciej śruby w EGR imbus M6 . Czy posiada ktoś może jakieś foto ?

Opublikowano

jak dobrze pamiętam to rurkę między egr_em a kolektorem wydechowym

Opublikowano
  • Autor

Tak tylko w moim przypadku w avf niema tak prostego dojścia jak np. w tym tutaj opisanym

Opublikowano

Kolego wyjmujesz to rure od egr w strone intercolera długi ampul m6 i spokojnie wykrecasz przerabiałem to u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Napisz mi proszę czy widok twojego EGR z góry wygląda tak jak na zdjęciu ?

egr.jpg

[br]Dopisany: 11 Grudzień 2010, 20:41_________________________________________________Przeszkadza mi tzw. chłodnica spalin czy coś takiego którą mam zamiast tej miedzianej rurki którą widać na zdjęciu wyżej.

Opublikowano

http://postimage.org/image/28hysh090/

na rysunku masz zaznaczone elementy ktore musisz wymontowac zeby wyciągnac EGR

1 i 2 demontujesz w pierwszej kolejnosci z tym niema najmniejszego problemu jest to 2:obudowa filtra powietrza wraz z przeplywka oraz 1dolot powietrza do filtra, 3 po odkreceniu 4 srub aznaczonych na zielono te przy kolektorze ktore widac to chyba 12 z tego co pamietam a 2 przy egr to imbusowe ale nie pamietam czy m5 czy m6 nastepnie torxem tą srubke zaznaczoną za żółto do ktorejs jest(powinien byc) podlaczony kabelek masowy chyba wtedy odkrecasz te 3 sruby zaznaczone na niebiesko z 2 strony odpinasz opaske czy jak to tam sie zwie i wyciagasz do gory caly zawor ot cala filozofia^^ :hi:

Opublikowano
  • Autor

Ja mam silnik AVF a tam jest całkiem innaczej niż na tym zdjęciu ! Jutro zrobię zdjęcie bo nigdzie teraz nie mogę znaleźć EGR z chłodnicą ! I spróbuję sposób kolegi hubcik121 jak tylko uda mi się znaleźć jutro takiego imbusa żeby tam doszedł.

Opublikowano

carpa84 masz taki jak na tym zdjęciu ?

1322605376

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

tak dokładnie[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 11:43_________________________________________________Odgrzebię trochę temat bo denerwuje mnie już ten zawór. I znowu moje pytanie czy wie ktoś jak się zabrać do tego zaworu tzn do dolnej śrubki imbus M6 bo przeszkadza mi w tym "zasrana" chłodnica spalin widoczna na zdjęciu.

http://wrzutnik.net/id.rgh1302973134t.jpg - dodam że zdjęcie nie jest moje ale dokładnie takie samo jak u mnie.

Opublikowano

no tak. w AVF-ach po 06.2003 w niektórych egzemplarzach dodano chłodnicę spalin. stad problem. trzeba zdemontować chłodnicę spalin.

powinno być wystarczające jej poluzowanie i odsuniecie bez spuszczania płynu chłodzącego.

Opublikowano
  • Autor

To w tej chłodnicy jest płyn ?

Opublikowano

To w tej chłodnicy jest płyn ?

jak to zwykle w chlodnicy :decayed:

jest, jest. zwroc uwage ze wychodzi z niej gumowy waz... :cool1: