Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klamka nie otwiera drzwi :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi o klamkę od strony pasażera. Używana praktycznie tak często jak ta od kierowcy. Od środka można otworzyć ale od zewnątrz ni chu chu :disgust:

Przedwczoraj było jeszcze wszystko ok, wczoraj autka nie używałem, a dzisiaj amba fatima :thumbdown:

Czy to jakaś większa usterka? Czy raczej efekt mrozów? Dodam, że wczoraj była odwilż a w nocy wszystko złapało na nowo i dzisiaj miałem całe auto w lodzie o grubości 1 cm :wallbash:

Czekam na jakieś propozycje :decayed:

Opublikowano

Mam to samo, ale zauwazylem ze tylko jak jest mrozno :kwasny: przy temp powyzej zera normalnie mozna otworzyc. Narazie nic z tym nie kombinuje, brak garazu sprawia ze poczekam do wiosny ale jak sie co nie co dowiesz to pisz :naughty:

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi o klamkę od strony pasażera. Używana praktycznie tak często jak ta od kierowcy. Od środka można otworzyć ale od zewnątrz ni chu chu :disgust:

Przedwczoraj było jeszcze wszystko ok, wczoraj autka nie używałem, a dzisiaj amba fatima :thumbdown:

Czy to jakaś większa usterka? Czy raczej efekt mrozów? Dodam, że wczoraj była odwilż a w nocy wszystko złapało na nowo i dzisiaj miałem całe auto w lodzie o grubości 1 cm :wallbash:

Czekam na jakieś propozycje :decayed:

ściągnij boczek i bedziesz widział wszystko, może któryś plastik pękł, i nie ciągnie zamka, albo linka gdzieś przymarzła :mysli:

Opublikowano

a nie używałeś odmrażaczy itp ? one strasznie wypłukują smary z klamek.

Opublikowano
  • Autor

nie, nic nie używałem OGrze :confused4:

slepy dużo roboty ze ściągnięciem boczka? są jakieś ukryte śruby? odpowiedź może być na PW :wink4:

i rzeczywiście mam tak jakby linka w ogóle nie ciągnęła :disgust:

tylko właśnie brak garażu sprawia problemy ze znalezieniem przyczyny, a jeśli miałbym jechać do jakiegoś centrum handlowego to wolałbym wcześniej wiedzieć jak rozkręcić boczek

Opublikowano

nie, nic nie używałem OGrze :confused4:

slepy dużo roboty ze ściągnięciem boczka? są jakieś ukryte śruby? odpowiedź może być na PW :wink4:

i rzeczywiście mam tak jakby linka w ogóle nie ciągnęła :disgust:

tylko właśnie brak garażu sprawia problemy ze znalezieniem przyczyny, a jeśli miałbym jechać do jakiegoś centrum handlowego to wolałbym wcześniej wiedzieć jak rozkręcić boczek

od strony lusterka i zamka, masz po jednej śrubce na strone, u góry boczka, następną śrubę masz tam gdzie jest uchwyt w drzwiach, ta dziura w którą wkładasz rękę przy zamykaniu drzwi od środka, jak ją odkręcisz spuszczasz ten plastik na dół on jest na zawiasie, i pod tym plastikiem masz dwie śruby, odkręcasz je i ciągniesz boczek do góry :good:

Opublikowano
  • Autor

podziękował za pomoc, zobaczymy jeszcze czy po mrozach samo się naprawi, jeśli nie to będzie trzeba pojechać na jakiś podziemny parking i rozpracować problem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

u mnie też klamka się sama naprawiła :kox: jednak co Audi to Audi :decayed:

Opublikowano

kurcze a mi się skolei stało to co u Ciebie - rok temu były większe mrozy i było ok.

Opublikowano
  • Autor

widzisz OGrze to już nie są młode autka niestety i jakieś swoje wady mają, a przy tych temperaturach uwidaczniają się najszybciej :thumbdown:

Opublikowano

czy ja wiem - dwa lata temu miałem jeszcze 80-tkę z 92 roku i nie było takich jaj.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mnie dzisiaj spotkała ta sama historia. Czy ktoś rozpracował jak to naprawić? :confused4:

Opublikowano

miałem w tamtym roku to samo,polecam wstawić auto na ciepły parking albo do garażu i usterka minie :good:

Ps.ograniczyć albo zrezygnować z mycia auta podczas dużych mrozów.

Opublikowano

miałem w tamtym roku to samo,polecam wstawić auto na ciepły parking albo do garażu i usterka minie :good:

Ps.ograniczyć albo zrezygnować z mycia auta podczas dużych mrozów.

Spoko zaraz wstawię do garażu i zobaczymy rano :gwizdanie: Wczoraj była odwilż a wieczorem złapał mrozik ale wcześniej nic takiego się nie działo. :mysli:

Opublikowano

u mnie to jednak nie była kwestia usterki mechanicznej tylko po prostu jak pryskałem silikonem uszczelki to zapomniałem o gumie przy zamkach drzwi i tam przymarzało ;-)

Opublikowano

To też nie jest usterka mechaniczna tylko zawilgocony a potem przymarznięty mechanizm klamki :wink4:

Ten temat już kiedyś był opisywany :szukaj: