Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomysł na fajne audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w planie w nadchodzącym roku zrobić sobie jakis miły dla ucha system CA. Ma być w maire dobry jakosciowo dzwiek nie zalezy mi na tym zeby było mnie słychać z kilometra. W gre wchodzi raczej skrzynka zamknieta zamontowana w lewy boczek bagażnika w avancie. Co do rodzaju muzyki bede raczej słuchał brzmień elektronicznych pochodnych dla techno, czasem jakiś rapik :gwizdanie:

Na wstępie chciałbym nabyć wzmacniacz i subwoofer, na drugi ogień głosniki 16" na przód. Wszystko bedzie sterowane radiem Pioneer DEH6800MP, nie przewiduje jego zmiany :gwizdanie:

Co mysłicie o takich setupach :mysli:

1. JL Audio 10W0 + Audison SRX4.1 z czasem dojdą 16ki PB S-6C

http://allegro.pl/audison-srx-4-1-nowe-wyborne-wloskie-brzmienie-i1368944812.html

2. taki zestaw http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2&kid=258&pid=1166

3. RE Audio RE Audio REX-10D4 + wzmacniacz tutaj nie wiem czym to zasilić

Kwota na sprzęt jaka bym dysponował to 1200-1500zł nie wliczając kabli i materiałów wygłuszeniowych

Druga sprawa słyszał ktos jak gra ten głosnik PowerBass S-104???

Opublikowano

Sądzę, że w tej cenie się zmieścisz na luzie.

Co do tego basu to raczej nie polecam.

Pomyśl o wygłuszeniu boczków.Naprawdę jest po tym wielka różnica-jest gdzieś o tym na forum

Opublikowano

Z tym budżetem można mieć już fajne granie. Pod warunkiem że zrobi się z tych $ sensowny użytek.

Na początek zacznij od zrobienia przodu. Wygłusz drzwi, zrób dystanse, pociągnij kable. Potem kiedy już podstawy będziesz miał ogarnięte zaaplikuj 16 pod wzmaka. A dopiero potem jako dodatek dołóż suba (bo sub to tylko dodatek do jakościowego grania nic więcej)

Opublikowano
  • Autor

Ok Ok mi nie chodzi co w pierwszej kolejności montować, tylko czy ten sprzęt zagra ze soba sensownie :cool1: Co do głośników przednich wybór mam ograniczony głębokoscią montażową, maja sie zmieścić pod ori tapicerke czyli dobiore cos do 60mm, tak jak jest to opisane w watku o montażu 16ek. Nie biore pod uwage żadnych taszek czy jak to sie tam zwało, tapicerka ma być nie ruszona :)

jak juz zaczne kupować to i tak montaż wszystkiego bedzie zapewne jak skompletuje całość, narazie chce sie dowiedzieć czy to ze sobą zagra dobrze, czy cos nie będzie za słabe itp

Opublikowano

Z nowych klocków zaproponowałbym taki zestaw:

http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,258&kid=258&pid=1169

W cenie dostaniesz gratis paczkę z mdf pod PB, 4 maty GMS-04

http://allegro.pl/gms-04-mata-do-wytlumiania-100-x-50cm-i1360914516.html

i wysyłkę kurierem gratis.

Opublikowano
  • Autor

Jak juz to ten zestawik z 10" miesci sie w sumie w cenie, tylko pytanie ile czasu bedzie ta promocja trwała :gwizdanie:

Na skrzynce mi nie zależy bo subik raczej poleci w schowek, tylko musze zobaczyc czy oby napewno tam 20l znajde

Opublikowano

A co masz zamiar wrzucić do przodu?? Bo jak czytam ten wątek to wychodzi że za bardzo się podniecasz tym subem...

Opublikowano
  • Autor

A co masz zamiar wrzucić do przodu?? Bo jak czytam ten wątek to wychodzi że za bardzo się podniecasz tym subem...

przecież napisałem 3 opcje w jednej opcji był tylko brak przednich głosników, a że chciałem zacząc od suba i wzmaka to tylko dlatego ze to najdroższy komponent w tym całym projekcie :gwizdanie: i też napisałem że wszystko bedzie montowane na raz jak uzbieram graty

Co do głośników niskotonowych a dokładniej tego pogrubionego pytałem sie o odsłuch

Ale chyba pójde w tą opcje co Rysiu zaproponował

Opublikowano

Co chcesz wrzucić na przód?? Krótkie pytanie i sub mnie nie interesuje.

Opublikowano
  • Autor

Co chcesz wrzucić na przód?? Krótkie pytanie i sub mnie nie interesuje.

No kamil przecież napisałem Ci w pierwszym poscie 16ki PB S-6C w opcji 1 i 2 :wink4: 3 opcja póki co odpada, noi opcja zaproponowana przez Rysiuu 16ki PB L-60C. peoblem jest tego typu ze niechce ingerować w tapicerke, więc głosnik najlepiej jak by miał te 60max w głębokosci, ten drugi ma 61 ale w watku o montazu 16ek piszą że można zdjać jakaś gume z głosnika i wtedy miesci sie bez problemu

Opublikowano

L-60C po zdjęciu gumy ma 58mm

Opublikowano
Pomyśl o wygłuszeniu boczków.Naprawdę jest po tym wielka różnica-jest gdzieś o tym na forum

potwierdzam...

bez wygłuszenia nawet pod wzmacniaczem nie gra zarewelacyjnie

Opublikowano
  • Autor

Panowie nie piszcie mi o wygłuszeniach bo to sprawa oczywista jest którą też napisałem w pierwszym wątku :wink4:

Narazie tylko Rysiuu dał mi konkretna alternatywe do moich wytypowanych zestawów :good:

Opublikowano

u-dim jr + rainbow slx deluxe.

Opublikowano
  • Autor

Te rainbow nawet fajne, w opiniach czepiaja sie tweeterów ze są zbyt krzykliwe :gwizdanie: tylko jedno ale, głębokosć montażowa 63mm, moze to już kolidować z szybą w drzwiach :gwizdanie:

junior widze słabszy jest w mostku niz ten glow, do tego zestawu co dałeś nadał by sie JL 10w0, poczytam sobie jeszcze troche opinii o tych sprzetach, o juniorku kiedys myślałem ale własnie często sie spotykałem z opinią ze jest troche za słaby :confused4:

Opublikowano

Daluxy są właśnie neutralne. Pierwsze słyszę żeby były ostre w górze. Szczególnie z Jr.

Te parę mm dasz radę uciułać xP

Jr nie jest do pędzenia suba.

Zrób najpierw przód a potem się martw resztą.

Opublikowano
  • Autor

Daluxy są właśnie neutralne. Pierwsze słyszę żeby były ostre w górze. Szczególnie z Jr.

Te parę mm dasz radę uciułać xP

Jr nie jest do pędzenia suba.

Zrób najpierw przód a potem się martw resztą.

Spoko ale akurat zalezy mi też na tym żeby był sub, a ten wzmak nie daje sporych mozliwosci on idzie głównie w jakość, wszystko i tak bede montował jak bedzie skompletowane, nad tymi rainbow pomyśle jeszcze ale te 63mm mogą namieszać, a nie chciałbym kupic i i nie założyć z powodu ingerencji w tapicerke :naughty: