Bobik_b Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam jakiś tydzień temu dotarło do mnie czemu moja A4 tyle pali od miesiąca ;( Po wizycie na warsztacie okazało się że z górnej części pompy paliwa tam gdzie dochodzi elektronika jest wyciek - z bratem dokręciłem wiec śruby od góry i zmniejszył się wyciek ale w małych ilościach nadal wycieka , dosłownie krople ale jednak. Mam pytanie czy da się to uszczelnić samemu (wymiana uszczelki) czy raczej na warsztat oddać to i ile by to kosztowało ewentualnie. Słyszałem że gdzieś w Piekarach Śląskich jest serwis który się tym zajmuje. Pozdrawiam
OLIVER Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witaj najprawdopodobniej masz wyciek z pod dekielka nastawnika,lub z pod samego nastawnika ... jest to do zrobienia samemu jak masz troche żyłki do majsterko wania .. koszt uszczelek to jakieś 20-25zł szukaj jest to dokładnie opisane co i jak ... tu czytałeś ? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=75246.0;highlight=wyciek+paliwa+z+pod+nastawnika
Bobik_b Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 A czy sama wymiana uszczelki to tylko odkręcenie śrub wymiana uszczelki i skręcenie ?? Czy da się coś sknocić przy tym ?? Dziwne że paliwo też uciekało z okolic tej nietypowej śruby !! Po dokręceniu przestało. Auto pali OKI i tylko to niekontrolowane sączenie się paliwa jest problemem.
OLIVER Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 A czy sama wymiana uszczelki to tylko odkręcenie śrub wymiana uszczelki i skręcenie ?? Jeśli wymiana uszczelki tylko pod dekielkiem to tak.. a jeśli pod nastawnikiem to jest troche trudniej i powinno sie po wymianie sprawdzić WAG-iem...by być pewien prawidłowych ustawień dawki Uszczelki zbiegiem czasu i temperatury twardnieją i tracą swoje właściwości i wymiana ich jest raczej nieunikniona.... Powiem wprost ...jedli masz troche pojęcia i sie nie boisz ryzyka to wymienisz bez problemu ....w przeciwnym razie poproś kogoś kto to już robił a Ty po obserwuj ....
Bobik_b Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Opublikowano 15 Lutego 2011 Już wiem w tym momencie ze cieknie z pomiędzy nastawnika a pompa wtryskowa. Nawet się nie biorę bo !!!!! Proszę o namiary na dobrego fachowca na Śląsku ;( Pozdrawiam[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 22:54_________________________________________________Ponawiam Prośbę Ile by w ASO kosztowało takie uszczelnienie.
Rekomendowane odpowiedzi