p.d Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam . Mam powazny problem z moja A4 1,9 tdi . Po kolizji ( uderzenie nieduże przodem) wyskoczyła mi kontrolka check engine, auto gaśnie , następuje duży spadek mocy . Po diagnostykę silnika - pokazały się błędy 17552 ( p 1144) meirnik masy powietrza, zwarcie z masą , 17957 (P 1549 ) zawór elektromagn. ograniczania cisnienia doladowania -N75 - przerwa , zwarcie z masą . fachowcy wymienili mi pompę paliwa i dalej to samo. Ratujcie bo już miesiąc się z tym męczę a fachowcy rozkładają ręce .
antonio Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 te błędy nie powinny mieć wpływu na gaśnięcie silnika gdyż błąd przepływki powoduje tylko utratę mocy i N75 też auto normalnie odpali bez przepływki i N75
p.d Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 a czy utrata może być związana z uszkodzeniem kompa np przez zwarcie? Bo juz 3 razy kasowane były błędy a problem z kontrolką check i utratą mocy pojawia się nadal.
antonio Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a czy wtyczka do zaworka N75 jest podłączona???
p.d Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 jak odbiorę auto z z serwisu to sprawdzę , na razie fachowcy wysłali mój komputer do sprawdzenia bo nie mogą sobie w żaden sposób dac rady z tym błędem.
Rekomendowane odpowiedzi