Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zakupić laptopa w USA, potrzebny pomysł koledzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam sposobu na zakup laptopa w USA, ale problem jest taki jak to zrobić i jak to ma dojść do Polski, może macie jakieś propozycje, interesuje mnie Dell. Może ktoś z was już to robił ?

Opublikowano

moj kumpel jest w stanach i będzie na święta w PL. jak chcesz mogę z nim pogadać. tylko wtedy pozostaje jeszcze kwestia zasilana bo w US jest bodajże 140 V przy 50 Hz.

Opublikowano

schiller dzięki za info, porozmawiamy prv na ten temat :)

Opublikowano

Nie wiem jaką sobie liczą prowizję , ale można zapytać jak masz konkretny model wybrany i znasz ceny w USA :)

http://www.zusa.pl/

Opublikowano

Ja właśnie ściągam HP.

Zasilanie nie powinno być problemem (inteligentne zasilacze - trzeba tylko odpowiednią "przelotkę" na wtyczkę.

Teraz nie mam za bardzo czasu, ale za jakąś chwilę opiszę Ci swoje "przejścia"

Ewentualnie - przypomnij się.

Opublikowano

Ja zdecydowałem się na HP, bo trochę więcej pozytywnych opinii nt HP, poza tym mam znajomego prowadzącego serwis HP.

- sprowadzajac z USA możesz spodziewać sie, ze do ceny, którą widzisz w necie doliczą podatek. Ja kupiłem HP za ok 1500, w tym ok 100 $ podatku

- podobno w lapkach z USA może wystapić konflikt Twojego oprogramowania z bazowym oprogramowaniem biosa (podobnoż chodzi o niezgodność wersji językowych) - nie wiem do końca o co chodzi i ... olałem to

- kiedyś słyszałem, ze wysyłając za granicę zamówienie - bedą doliczać jeszcze cło, ja profilaktycznie załatwiłem to tak, że kupuje mój wujo, a przywiezie go mój ojciec (jako niby własny). Moze i spiskowa teoria dziejów, ale ... :decayed:

- zamawiając na stronie WWW musisz się liczyc z tym, ze zapłacić trzeba bedzie karta kredytową - masz kogoś kto zrobi to w USA za Ciebie? sprawdziłeś, ze Twoja karta bedzie tam akceptowana?

- dobrze by było, zebyś miał kogoś na miejscu, kto w USA sprawdzi sprzet, może nawet przez parę dni go potyra. Jakby coś nie grało (choćby uszkodzenia przesyłki) łatwiej i szybciej będzie odesłać go spowrotem do USA

- dopytaj o zasilanie - mnie w HP powiedzieli, ze zasilacz jest uniwersalny - trzeba tylko dokupić końcówkę zmieniajacą kształt wtyczki[br]Dopisany: 01 Listopad 2007, 16:09:50_________________________________________________

Nie wiem jaką sobie liczą prowizję , ale można zapytać jak masz konkretny model wybrany i znasz ceny w USA :)

http://www.zusa.pl/

To niestety stare paździochy. :no: Raczej bym się na nie nie pozycjonował.

Opublikowano

Dzięki koledzy za porady. :thumbup: zobaczymy co z tego wyjdzie :)