Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z wskazaniem poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W audi A4 1.9TDi 116PS z 2000 roku mam prolbem ponieważ wskazówka poziomu przekłamuję o 1/4 baku. Czyli np. jeżeli wleje mu pół zbiornika on pokaże 3/4 zbiornika. Pomóżcie proszę

Opublikowano

Witam,

W audi A4 1.9TDi 116PS z 2000 roku mam prolbem ponieważ wskazówka poziomu przekłamuję o 1/4 baku. Czyli np. jeżeli wleje mu pół zbiornika on pokaże 3/4 zbiornika. Pomóżcie proszę

pewnie już było trochę takich tematów :szukaj::wink4:

jak u mnie naleję do pełna, wskazówka jest sporo poza skalą,

ale sygnalizacja rezerwy działa bdb więc olałem temat :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no to mamy kolego ten sam problem. Ja tez kiedy zaleję do pełna pokazuje mi sporo poza kreską.

A rezerwa również działa poprawnie

Opublikowano

no to mamy kolego ten sam problem. Ja tez kiedy zaleję do pełna pokazuje mi sporo poza kreską.

A rezerwa również działa poprawnie

ja zawssze lałem pod sam korek, wskazówka ruszała sie dopiero po przejechaniu ok 250km

z początku chciałem to naprawić, ale w sumie temat olałem.

kiedyś znlazłem temat, jak to naprawić, więc jak poszukasz to znajdziesz

jakbyś to naprawił, daj znać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no napewno bede chciał się za to zabrać bo jesli chodzi o samochody to jestem pedantem wiec to zrobie w najbliższym czasie

Opublikowano

no napewno bede chciał się za to zabrać bo jesli chodzi o samochody to jestem pedantem wiec to zrobie w najbliższym czasie

pod względem technicznym staram się aby samochód był perfekt, ale dla mnie to jest kosmetyka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

rozumiem a mnie takie rzeczy drażnią niestety....jeszcze gdyby z komputerm pokładowym było ok to bym olał sprawę jednak tam też pokazuje jakis kosmos bo moemntalne splanie jak i średnie pokazuje na poziomie ok 51 L/100km a zasięg 0km...wiec jazda na licznik niejest zbyt wygodnia. Poza tym jak się jeździ audi to niemożna się zachowywać jakby się miało auto na gaz i liczyć kilometry. Ja też zawsze leje pod korek jednak jest to pewnego rozdzaju wygoda.

Opublikowano

Witam,

do sprawdzenia/przeczyszczenia potencjometr czujnika poziomu paliwa w zbiorniku, ewentualnie problem z procesorem w zegarach

Opublikowano
  • Autor

samochód własnei stoi u mechanika i walczy z prawidłowym wskazaniem poziomu paliwa. Jak tylko uda się to zrobić to opiszę problem na forum

Opublikowano

Daj znać kolego, co tam mechanik zdziałał.... mam tą samą przypadłość i wydaje mi się, że przyczyna będzie taka jak pisali wyżej, czyli potencjometr czujnika poziomu paliwa w zbiorniku

Opublikowano

Może byś potencjometr w baku, silniczek w zegarach albo procek...jak naprawisz napisz co i jak.

Opublikowano
  • Autor

jestem po wstepnej diagnozie. NA 99 proc. mam do wymiany zegary. Jeszcze na dniach bede jechał do speca jakiegos od zegarów w vw i audi wiec jeszcze on moze cos wymysli.

Opublikowano

pewnie procesor padł :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

tez mi się tak zdaje. Zobaczymy czy uda sie cos uratowac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem to samo w swojej..na tescie zegarow vagiem,nie stala wskazowka na "12"..przestawilem wskazowke i jest ok :)..ale moze byc wywalone opragramowanie..u mnie grzebal ktos z cofaniem zegarow i spieprzyl wszystko..w Legnicy fachman wbil nowe oprogramowanie i wsio lata super