Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Po odpaleniu na FIS'ie pojawia się ikonka hamulca i gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie (1,8T AEB 1997 r) Mam komputer i wyświetlacz Fis. Po włożeniu kluczyka świecą się wszystkie ikonki i gasną pojawia się na Fis OK i wówczas zapalam i natychmiast po odpaleniu zapala się na około 1 sekundę ikonka układu hamulcowego (ta czerwona z wykrzyknikiem w środku) zaraz gaśnie i wszystko jest OK. W czasie jazdy nie zapala się już żadna informacja czy ikonka o jakiejś niesprawności. Dodam że to zapala się tylko rano lub po długim postoju od około miesiąca. Od pierwszych chłodów.

Pynu hamulcowego jest w normie i nie ubywa.

Szto eta ? Miał ktoś coś takiego ? Nie zwracać na to uwagi ? Czy raczej coś z tym zrobić . Nie piszcie odpowiedzi typu jedź na VAGa - bo jak bym pojechał na VAGa - to bym Was nie pytał... :decayed: :>

Opublikowano

Nie wiem co to może być. Ja nie mam FIS-a ale mój brat ma. U niego po przekręceniu kluczyka pojawia się napis BREMS LICHT, po odpaleniu silnika dalej jest ten napis. Wystarczy nacisnąć lekko hamulec i ten napis gaśnie a pojawia się OK. Myślę że to komputer sprawdza czy działają światła STOP-u.

Dziwne jest to że u Ciebie samo gaśnie.

Opublikowano

U mnie sporadycznie też tak bywa, tyle że nie gaśnie. Odpalam od nowa i jest OK

Gdy ta kontrolka się świeci to: ABS działa, hamuje dobrze, płyn oczywiście w normie, klocki i tarcze nowe, czujniki przeczyszczone.

Po wymianie hamulców z przodu problem wystąpił tylko raz. I też chyba podobnie jak u Ciebie: po dłuższym postoju, z rana i tylko przy ruszaniu....

WTF??

Opublikowano
  • Autor

Słuchajta a może to akumulator siada - stąd początek kłopotów od porannych chłodów :no:

Razem z wyżej opisanym pojawieniem się na krótko po rannym odpaleniu ikonki czerwonej (koła z wykrzyknikiem) pojawiło sie również zjawisko resetowania średniego zużycia paliwa i zerowanie jednoczesne licznika kilometrów - tak jakby za mały prąd rano popłynął przy odpalaniu - aż zresetował w/w zapisy :no: dobrze kumam czy też źle ?

Opublikowano

No w sumie kto wie?

Ale aku wygląda u mnie na sprawne, pali od strzała, "szybko" kręci, nic nie przygasa ani nie zanika itp.

Opublikowano

Akumulator do wymiany

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Akumulator do wymiany

:th:

dokładnie ..mam to samo co user MarEsp

ikonka i pikniecia- resety licznika - od pierwszych mrozów..mój aku ledwo zipie :angry:

Opublikowano
  • Autor

Usterka naprawiona - po wymianie akumulatora to nawet radio nie jest wyciszane podczas zapalania silnika, a wcześniej nawet latem przygasało. Więć sprawdzone - teraz nic się nie zapala nie piszczy przy zapalaniu i nie resetuje się komputer. :dance: