yahoo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Mam mały problem i jestem bardzo ciekaw co mi tam brzęczy. Wczoraj mi wymieniono czujnik ABS z przodu no i musieli zdjąć osłone silnika. No i teraz z rana jak silnik ma większe drgania cholernie zaczelo mi buczec w srodku auta. Jak wysiadlem slucham kurde i nic nie slychac wsiadlem i znow burczy. Okazalo sie ze jak uginalem przod auta to zaczelo burczec, odnalazlem ze to jest oslona silnika ale czemu przy uginaniu przodu tak mocno burczy, przy hamowaniu rowniez ( bo sie przod dociąża). Teraz moje pytanie czego osłona może dotykać ze jest tak mocne burczenie. Albo ją poluzować, albo źle założyli, albo za słabo przymocowali ale najbardziej mnie interesuje czego ona moze dotykac i dlaczego przy dociazeniu przodu ona zaczyna brzęczeć.
krzysztof61 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 oslona nie wydaje zadnych dzwiekow , cos ci zle zlozyli . sprawdz pod autem czy ma wkrecone sruby mocujace . do wymiany czujnika abs nie trzeba zdejmowac oslony .
yahoo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do calego czujnika z kablem nie trzeba oslony ? Sama oslona raczej nie wydaje ale jak docisne ja nogą do gory troche to wlasnie burczy jakby cos o nia ocieralo albo ogromne drgania na nią przechodzily i sie zastanawialem czy tam moze o cos ocierac. No i dlaczego przy uginaniu tak burczy.
krzysztof61 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 jeszcze raz , do wymiany czujnika abs nie trzeba zdejmowac oslony.jak nie sprawdzisz czy jest przykrecona to nie bedziesz wiedzial ,ja mysle ze ci zle wlozyli sruby i one wypadly , teraz moze oslona ociera ci o kolo pasowe klimatyzcji ,itp . zajrzyj od spdu auta
Rekomendowane odpowiedzi