Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błędy ABS-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos moze mi odpowiedziec co moze byc przyczyna wyswietlanie wykrzyknika i kontrolki ABS-u po przejechaniu ok 5 KM??

Najpierw na VAG-u wyswietlalo mi blad prawego tylnego kola, wymienilem czujnik i dalej to samo, wiec po dalszych poszukiwaniach znalazlem przetarty kabel w instalacji od sterownika do pompy i jak juz mi sie wydawalo ze wszystko jest OK to dalej ten sam objaw. Dodam, ze po wyswietleniu sie bledu ABS-nie dziala wogole....

Czy problemem moze byc stary plyn, ktory stracil wlasciwosci i jakis czujnik to wykrywa ??

A moze to objawy konczacej sie pompy... ???

Juz tylko to przychodzi mi do glowy....

Opublikowano

Ja kiedyś też miałem ta samą sytuacje z ABS tylko że u mię padł cały sterownik Wymieniłem go i wykrzyknik się nie zapala teraz tylko żółta kontrolka się pali Vagem sprawdzałem że czujnik teraz jest tył prawy uszkodzony I tu pytanie jeśli 1 czujnik nie działa i kontrolka się świeci ABS To powinny działać absy czy nie ?

Opublikowano

przy uszkodzonym jakimkolwiek czujniku abs nie będzie działał

Opublikowano

abs nie bedą działały

Opublikowano

Dzięki za informację Ale jeszcze jedno mię dziwi że w lato chociaż czujnik był walnięty to przy ostrym hamowaniu odczuwałem wibracje pod pedałem hamulca

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Niedlugo cieszylem sie z usuniecia usterki, plyn wymieniony, kabel przetarty naprawiony, czujniki nowe i dalej cos jest nie tak....

Mianowicie po pokonaniu jakichs 10 km lub po wjezdzie na autostrade i przekroczeniu ok. 120 km wyskakuje dalej ten blad ABS-u i nie moge juz dojsc do tego z czym to moze byc zwiazane :(

Po podpieciu do kompa wywala mi blad, ktorego numeru juz nie pamietam, ale w komentarzu jest "Blad nie spowodowany osprzetem" :disgust:

Wyglada mi to na nieprawidlowe liczenie zebow na tarczy, ale to tylko moje przypuszczenia, juz nie wiem jak to sprawdzic szczegolowo i wykluczyc inne bledy :wallbash:

Klocki i tarcze tez niedawno wymienilem na tarcze brembo i klocki ferodo, czy ktos kto ma podobny zestaw tez ma takie problemy ??