Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] dogrzewanie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeczytałem w tygodniku "motor" że typową usterką w silnikach wysokoprężnych 1,9 TDI 90km i 110km jest układ dogrzewania paliwa (objawia sie to wysokim spalaniem zimą). I mam do tego następujące pytanie Gdzie znajduje sie ten układ dogrzewania paliwa?? I jeżeli duże spalanie to jak duże bo nie sprecyzowali tego?? ile powinien on palić

Opublikowano

a w którym numerze "Motoru" to wyczytałes?

Opublikowano

Witam przeczytałem w tygodniku "motor" że typową usterką w silnikach wysokoprężnych 1,9 TDI 90km i 110km jest układ dogrzewania paliwa (objawia sie to wysokim spalaniem zimą). I mam do tego następujące pytanie Gdzie znajduje sie ten układ dogrzewania paliwa?? I jeżeli duże spalanie to jak duże bo nie sprecyzowali tego?? ile powinien on palić

Myślę kolego że powinieneś przestać czytać tą lipną gazetkę z pseudo-znawcami. Słyszałem o układzie dogrzewania plynu chłodniczego w silniku ale o paliwa nie słyszałem.

Opublikowano
  • Autor

To był numer 41/2010 data 11 -10- 2010 a dokładniej na stronie 53. Nie znam sie na tym jeste w posiadaniu Audi a4 b5 od niespełna 3 miesięcy więc wybaczcie :>

Opublikowano

Podgrzewanie paliwa w AFN oraz innych TDI na pompie odbywa się tylko w filtrze paliwa. Ciepła ropa która nie została spalona wraca nadmiarem do filtra przelewem, nie dostając się do baku. Chyba o to chodzi z tym podgrzewaczem. Nijak się to ma do spalania. Dzięki temu jak odpalimy i pochodzi z 5min to nie powinien już zgasnąć niezależnie od mrozu :> W niektórych TDI jest podgrzewacz płynu chłodniczego, może o to im chodziło w artykule.

Opublikowano

Proszę :gwizdanie:

image.jpg

Opublikowano

paweu1 właśnie o to mi chodziło, tyle że w tutaj jest to mądrzej napisane :naughty:

Opublikowano

Myślę kolego że powinieneś przestać czytać tą lipną gazetkę z pseudo-znawcami. Słyszałem o układzie dogrzewania plynu chłodniczego w silniku ale o paliwa nie słyszałem.

sa podgrzewane filtry paliwa.tylko nie wiem czy w a4 tez sa?