Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja gazowa z Belgii i Holandii.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jest sprawa, wybieram się w poniedziałek lub wtorek do Wawy po tą Astrę http://otomoto.pl/opel-astra-elegance-ful-opcja-gaz-C15676448.html

dla kolegi bo nadal szuka auto i jest w tym Oplu instalacja gazowa (auto sprowadzone z Belgii), instalacje zakładane w samochodach z Belgii i Holandii mają instalacje po lewej stronie i czy w razie usterki takiej instalacji nie będzie problemu z serwisowaniem takiej instalacji u nas :?:

Bo wiadomo u nas nie zakładają po lewej stronie instalacji.

Wg mnie jak by się coś miało dziać w takiej instalacji to tylko reduktor się wymienia bo butlę i kable przecież zostają :?:

Nie miałem nigdy instalacji gazowej dlatego nie do końca jestem w temacie :mysli:

Opublikowano

Nie brałbym tego, bo problem z serwisem prawie na pewno, a poza tym holendrzy cały czas robią dziury w błotnikach na wlew gazu.

Chyba, że cena jest taka, że w razie czego przełoży się 3/4 instalacji i łacznie z tym kosztem cena dalej będzie atrakcyjna.

Opublikowano
  • Autor

Nie brałbym tego, bo problem z serwisem prawie na pewno, a poza tym holendrzy cały czas robią dziury w błotnikach na wlew gazu.

Chyba, że cena jest taka, że w razie czego przełoży się 3/4 instalacji i łacznie z tym kosztem cena dalej będzie atrakcyjna.

No właśnie cena jest atrakcyjna jeśli chodzi o rocznik i wyposażenie tego Opla, natomiast ja i tak nie wierzę w okazje w Polsce, tylko chcę mieć pewność co do tego gazu :mysli:

Słyszałem że ktoś tak miał i zakładał nową instalację i została mu dziura po lewej stronie na błotniku :decayed:

Kolejna sprawa czy jest w dowodzie rejestracyjnym podbita pieczątka od gazu i czy jest karta - certyfikat zbiornika gazu bez którego nie zarejestruje auta w PL.

Jeśli by nie było tego certyfikatu to przecież można podjechać tam gdzie zakładają instalacje i wtedy za 200-300zł dają nowy zbiornik instalacji i po problemie.

Opublikowano

Cytując kolegę "PABLO" w Polsce aby zarejestrować auto trzeba mieć certyfikat butli gazowej inaczej nie da rady weszło to w tamtym roku .

Opublikowano
  • Autor

Cytując kolegę "PABLO" w Polsce aby zarejestrować auto trzeba mieć certyfikat butli gazowej inaczej nie da rady weszło to w tamtym roku .

Dokładnie o tym pisałem bez tego nie zarejestruje się auta.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest od dawna i dotyczy każdego auta. Na przegladzie musisz mieć papierek od butli. Nie ma papierka, nie ma przeglądu. Nie ma przeglądu, nie ma pierwszej rejestracji.

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, że to jest od dawna i dotyczy każdego auta. Na przegladzie musisz mieć papierek od butli. Nie ma papierka, nie ma przeglądu. Nie ma przeglądu, nie ma pierwszej rejestracji.

Dowiedziałem się że auto sprowadzane z tych krajów które mają gaz trzeba przedłużać legalizację zbiornika lub założyć nowy takie mamy chore przepisy w tym kraju. Przedłużenie legalizacji ok 150zł.

Opublikowano

Proponuję odpuscic sobie to auto, bo z tego gazu może być więcej problemów niż korzyści.

Opublikowano
  • Autor

Proponuję odpuscic sobie to auto, bo z tego gazu może być więcej problemów niż korzyści.

Na wszelki wypadek zadzwonię jutro gdzieś co zakładają instalację i wtedy będzie już wszystko jasne czy tam pojedziemy po to auto czy też nie :)