Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Pompka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , audi a4 model b5 rocznik 1995 silnik 1.6 ADP 101km , mam chyba uszkodzoną pompkę paliwa , odkręciłem osłone ta która znajduje si w bagażniku do pompki wchodzi kostka są tam 4 kable ,który w kabli jet odpowiedzialny za zasilanie tej pompki ?Przekaźniki cykają. Prosze o pomoc.

Opublikowano

jak jest czerwony a napewno jest to on jest odpowiedzialny . Daj sobie zaplon nie zalanczaj nic w aucie i zobaczy czy brzeczy pompka tzn bedziesz slyszal.Jeseli nie mozesz miec spalona albo sie zatarla od malej ilosci benzyny w zbiorniku.Najpierw Zanim sie za to zabierzesz to posprawdzaj bezpieczniki

Opublikowano
  • Autor

tzn pompki nie słychać , ale dla pewności chce ja sprawdzić manualnie ,a który bezpiecznik odpowiada pompce?

Opublikowano

W adp pompka zaczyna pracować w momencie rozruchu, a nie po przekręceniu zapłonu.

Opublikowano

Rafi 100% racji!!! Pompka zaczyna dzialac dopiero na zaplonie a nie na kontrolkach!!! Pozdro.

Opublikowano

Prawdopodobnie zielony i brązowy to zasilanie pompy paliwa. Dodatkowo bezpiecznik 28.

Opublikowano

to dziwne ze nie podaje odrazu po zaplonie

Opublikowano

To nie jest dziwne. Ten i wiele innych silników tak ma i tyle.

Opublikowano

ok nie bede sie klucil jezeli tak jest to jest nie odpowiem w 100% bo nie mialem ani nie widzialem silnika 1.6

Opublikowano
  • Autor

W takim razie ja już jestem głupi ,auto nie ma haka z przodu ,nie widać żadnej zaślepki ?Po podaniu zasilania pompki i tak nie słychać ,chcieliśmy wyjąć tą pompke odkreciliśmy ten plastik jak pokrywe od słoika, sa tam zatrzaski 6 bodajrze i wydaje nam się ze zeby to wyjąc to potrzeba jakiegoś specjalnego klucza ,jakies pomysły ?

Opublikowano

jak chcesz ją sprawdzić, to odkręć tylko wężyk od zasilania /jest obok pokrywy od słoika :polew:/, podłóż sobie jakąś szmatke a ktoś niech ci spróbuje uruchomić auto.

Jak poleci benzin to pompka sprawna, i nie potrzeby jej wyciągać.

Opublikowano
  • Autor

uporałem się z tym , wymontowałem pompkę i potraktowałem ją prostownikiem ,pompka załączyła się ,po ponownym zamontowaniu auto odpaliło od pierwszego strzała ! Pompkę zamówiłem nową bo myślę że to pierwszy pretekst żeby ją wymienić i żeby auto znowu nie stanęło... dzięki za pomoc