Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomóżcie w zakupie skrzynki i wzmacniacza!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam w swojej CZWÓRCE radyjko Kenwood KDC-W534U 45Wx4. Nie mam w nim wyjścia na subwoofer, ale jest na tylne głośniki, których w aucie nie mam. Czy jest sens i możliwość podłączenia wzmacniacza pod wyjście na tylne głośniki?

Interesuje mnie taki zestaw: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=264991402

Co o nim myślicie. Może coś innego proponujecie?

Czy ten wzmacniacz będzie dobry?

Pomóżcie bo chce dużo basu w niuni :D[br]Dopisany: 10 Listopad 2007, 18:55 _________________________________________________no koledzy co jest z wami? na bank któryś z was się zna na tym!

Napiszcie tez jak to jest z podłączeniem wzmacniacza który miałby być w bagażniku, czy będzie trzeba go wyłączać po wyjściu z auta czy jak?

Opublikowano

Zacznijmy od radia: moze i faktycznie na subwoofer wyjscia nie ma ale ma napewno 1xRCA czyli popularnie mowiac chinche, a to wystarczy aby podpiac wzmacniacz. Wzmacniacz na poczatek nie jest zly. Subwoofer wolalbym osobiscie wykonac sam. Skrzynie z wiorowki/mdfu i za zaoszczedzone pieniadze zainwestowac w porzadniejszych przetwornik.

Wzmacniacz bedzie mial tzw. remote czyli bedzie zdalnie zalaczany wraz z zalaczeniem radyjka. Zwykle jest to przewod od sterowania antena albo po prostu jest odpisany remote(najczesciej niebieski kolor). Oprocz tego bedziesz potrzebowal kabli od aku do wzmaka a to tez bedzie pare zl kosztowac.

Opublikowano
  • Autor

a możesz polecić coś do 600pln? Skrzynka i wzmacniacz do niej?

Opublikowano

Jesli tak jak mowisz sprzet ma byc nastawiony na 'duzo basu' to proponuje z tanszych rozwiazan Capowera hpb-1502 zmostkowac go do jednego kanalu i do tego np Lanzara Max 12 albo Magnata xpress 15. Bedzie niezle zamieszanie ;] Do typowego lupania mozna tez wrzucic ravelanda axx1212 i osobiscie tego bym polecal :)

Aha i to jest sporo wiecej niz 600 zl ale taniej sie chyba nie da... wzmak nowy to 450 zl. Glosnik to 350 zl...

Opublikowano
  • Autor

A czy ten wzmacniacz car powera z ta skrzynka jbl dadzą rade?

Skrzynka ma niby 250 rms a wzmacniacz 225, a jest sprzedawane jako komplet

Opublikowano

Nie znam tego jbla wiec sie nie wypowiem na ten temat...

Opublikowano
  • Autor

a parametry wzmacniacza i głośnika zgrają sie?

Opublikowano

No coz ja wychodze z zalozenia, ze moc wzmacniacza powinna byc znacznie wieksza od mocy nominalnej glosnika a wiec jak dla mnie to taka konfiguracja odpada. Sa przeciwnicy tej teorii ale wiadomo rozni ludzie, rozne potrzeby :)

A reszta parametrow jest w sumie mniej istotna bo jak bedziesz z glowa uzywal galki Volume to nie uslyszysz znieksztalcen harmonicznych na poziomie 10% ;] Tak po prawdzie to ten wzmacniacz to dosc budzetowa konstrukcja ale w tej cenie b. trudno znalesc cos lepszego czyt. mocniejszego...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc! W środę pojadę do sklepu i może będę miał możliwość sprawdzenia tego sprzetu!

Jeśli ktos ma jakies propozycje to pisac :)

Opublikowano

no ja moge powiedzieć że też rozglądam się za czymś do bagażnika, i doszedłem do wniosku że poczekam pare miesięcy, i na wiosne wyskocze z lepszym sprzętem, a ma to być :

głośnik LANZAR MAX 12D - ok. 250 zł

wzmak LANZAR HTG414 - ok. 610 zł

okablowanie konkretniejsze - ok. 100 zł

i skrzynia, tu mam dylemat, wiem że jak ja zrobie to spartole sprawe:/ może kupie gotową skrzynie a może jednak się przełamie i sam zrobie na spokojnie, dodam że taka skrzynia znów ok. 150 zł kosztuje!

myśle że 1000 zł wystarczy na konkretny bagażnik na pare latek...

Opublikowano
  • Autor

Ja pojadę w środę sprawdzić ten zestaw ze skrzynką JBL i zobaczę co dalej :) [br]Dopisany: 11 Listopad 2007, 22:21 _________________________________________________I jeszcze jedno pytanie skrzynka z bass reflexem czy zamknięta do sedana?

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie skrzynka z bass reflexem czy zamknięta do sedana?

zalezy jakiego rodzaju muzyki słuchasz
Opublikowano

to weź BR będziesz miał niższe zejście, do tego typu muzyki zdecydowanie lepszy będzie tego rodzaju obudowa..

Opublikowano
  • Autor

no ok więc szukam dobrej skrzynki z refleksem :) tylko problem mam bo skrzynka jak ma 250W to wzmacniacz 225W RMS (takie mieszczą sie w moim budżecie na to przeznaczonym) :/

Opublikowano

Na upartego wzmacniacz starczy pod głośnik i myślę że powinno być ok. Ja jednak JBLa bym sobie darował i szukał coś bardziej sensownego.

Opublikowano

Wzmacniacz - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=265472489

Głośnik - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=267710008

I do niego wykonać jakąś ładną skrzynkę, bądź kupić. Z pewnością będziesz zadowolony. Napewno lepszy zestaw niż ten JBL[br]Dopisany: 12 Listopad 2007, 19:37 _________________________________________________Lub głośnik Powerbassa też są zachwalane przez użytkowników http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,180&kid=180&pid=1104

Opublikowano
  • Autor

Wzmacniacz ten sam co w komplecie z JBL, tego ze srebrnymi bokami słyszałem w sklepie i ładnie gra :)

Opublikowano

ja bym polecal sprzet sony, slyszalem samego suba na wzmaku blaupunkta i przyjemnie to wymiatało, a jak wrzucisz na wzmaka xploda no to juz jest :thumbup: ja przynajmniej tak bede robil :dance: